Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Kevät keikkuen tulevi

Tiivistelmää viime viikkojen tapahtumista...

Alkukuusta olin Häkän kanssa Lohjalla kisaamassa 3 rataa.
Heti eka rata (hyppyrata) alkoi niin, että kyllä minä mieleni pahoitin... Toisena esteenä ollut putki ja mitä tekee Häkä. No sehän tekee siihen "Häkä-kiellon". Voi perse että muuten ärsytti siinä kohtaa...
Olen treenannut sen kanssa erilaisia putkikulmia, erilaisilla vauhdeilla ym ym ja silti vaan silloin tällöin se ottaa noita typeriä kieltoja niistä.
Olis ehkä pitänyt keskeyttää rata siihen  paikkaan ja kävellä kehästä ulos. Ehkä sen vielä joku kerta teenkin. Mutta nyt jatkoin rataa ja vitosella maaliin.

Toka rata oli agirata ja pientä mietintää aiheutti heti alkupätkä. No, päätin luottaa osaamiseemme ja kun oli tarkkana oman liikkumisen kanssa, niin itseasiassa ne alun hypyt menikin just eikä melkein täydellisesti. Kunnes... ohjaaja sotkeutui jalkoihinsa ja lensi perseelleen :)
Olin sen verran hereillä kuitenkin, että sieltä maasta tajusin kuitenkin ohjata Häkän sille hypylle jonka edessä olin turvallani joten Häkän vauhti ei ihan hirveästi katkennut.
No mutta se verran hitaasti pääsin itse ylös ja Häkän perään, että aalta piti ottaa pieni veto itseeni päin ja sitten lähettää kepeille. En kyennyt joten ajoin Häkän kepeille väärään väliin ja siitä virhe.



Vika rata oli myös agirata. Oikein kiva ja vauhdikas.
Puomin alla lopussa oli putki mutkalla ja siitä puomilta piti kääntyä oikealle toiseen putkeen. Mulla oli ajatuksena Häkälle kunnollinen pysäytys ja valssi puomin edessä ja vasta sitten jatkettaisiin.
Häkällä oli vauhtia eikä se pysähtynyt kuten olisi pitänyt. Se tajusi lipsahtaneensa kokonaan pois puomilta ja ehti palata takaisin puomille ennenkuin itse ehdin kissaa sanomaan. Eli siitä hylkäys.
No, jos nyt jotain hyvää päivän radoista niin ainoastaan noita pienen pieniä juttuja.

************************

No, sitten tuli itselleni talviloma ja olin varannut Liekille eläinlääkäriajan.
Olen huomannut tässä kevään mittaan sen juovan reilusti enemmän kuin ennen ja sen myötä myös pissaavan enemmän Lisäksi sen mahassa olen huomannut jonkinlaisen möykyn. Ikäänkuin se olisi ihan juuri syönyt hiukan liikaa. Mutta kun tämä möykky on näkynyt useita tunteja ruokailun jälkeenkin niin tiesin sen olevan jotain muuta kuin ruokaa.
Vailla parempaa tietoa olin ihan varma, että sillä on joko munuaisvikaa tai kasvaimia tms.
Mutta siis vihtivettiin mentiin ja Liekin mahaa alettiin ultraamaan.
Jonkin verran vuosien varrella jo noita kuvia katselleena ymmärsin vähän, mutta en kuitenkaan mitään :) Mutta alkuun näytti siltä, että ei sieltä mitän erityistä löydy. Hyvä asia tietysti tässä kohtaa oli eläinlääkärin kommentit elinten kohdalta, että jos tossa olis kasvainta se näyttäisi siltä ja siltä eikä tältä.
Lopulta näin itsekin, että erään "kuplan" reunalle ilmestyy välillä omituinen möykky.
Tuo möykky oli kysta munasarjassa. Ja lopulta niitä kystia löydettiin enemmänkin.
Liekistä otettiin myös verikokeet ja pissanäytteet ja eläinlääkäri suositteli pikaista sterilointia. Sanoi vielä että ihan tässä 2-3 viikon sisään kannattaisi operoida ettei pääse käymään pahemmin...
En varannut aikaa heti vaan jäin vähän sulattelemaan asiaa. Ja sanoin myös googlaavani hintoja. Vihtivetissä sanottiin 485€ joka kyllä kirpaisi... Varsinkin kun ultra-käynti verikokeineen oli jo lähemäksi 300€... Huh!
No, tein pikaista hintavertailua noin kymmeneen eläinlääkäriin ja kyllä tuo vihtivet loisti kirkkaana kärjessä korkeimmalla hinnallaan... Samaan hintaan kyllä pääsi pari paikkaa, mutta yleisesti hinnat oli 40-50€ edullisemmat. Paitsi mevet jossa netissä ilmoitettiin hinnaksi yli 70€ edullisemmaksi.
Koska olin talvilomalla, olisi tietysti helpointa sitten saada operaatio tehdyksi samantien ja vihtivetistä sain ajan keskiviikolle. No onhan siellä kyllä tosi mukava ja pätevä henkilökunta.


Liekki siis sterilointiin keskiviikkona ja kaikki meni oikein hienosti. Ja tosiaan kystia oli lopulta useampia ja näiden lisäksi vielä yhden nisän vierestä otettiin samalla kertaa yksi herneen kokoinen paukama pois.
Se paukama sekä kohtu lähetettiin vielä jatkotutkimuksiin ja niistä tieto tulee parissa viikossa. Toivottavasti ei mitään mainittavia uutisia kuitenkaan.

No, potilashan voi tällä hetkellä todella erinomaisesti kun nyt on viikko leikkauksesta kulunut.
Ehkä jopa hiukan pirteämpi pienillä lenkeillä... hmm...
Juomisen suhteen en ole vielä ihan varma onko jo vähentynyt, mutta samassa yhteydessä tutkittiin pissanäyte ja sieltä löydöksenä tulehdusta ja lääkitys.
Lopulta sain maksaa lystistä reippaan tonnin, johon kyllä myös sisältyi bravectot kaikille koirille. En vielä uskaltanut niitä antaa kun Liekin lääkemäärät muutenkin tällä hetkellä aika huimat. Odotellaan pari viikkoa.

Ja lopuksi vielä kaikille pentujen kysyjille infona, että ei ole vielä Ruutin juoksu alkanut...
Pentuja kysytään ihan valtavasti eikä kaikille tule pentua riittämään. Toki silti voi meiliä lähettää ja kertoa kiinnostuksesta, sillä minä en edelleenkään pentuja myy jonojen perusteella vaan poimin sieltä kiinnostuneiden joukosta ne keiden kanssa kemiat kohtaa parhaiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti