Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kesälomailua

Viimevuotiseen tapaan päätin pitää kesälomani vasta sitten kun suurin osa olisi jo omansa pitänyt. Eli vasta hyvän matkaa elokuun puolelta aloitus.
Ja tänäkin vuonna päätin viettää lomani isäni ja äitini kera lapissa, ihan kuuten viime syksynäkin.
Minä ja koirat omalla vaunulla ja vanhempani omalla vaunullaan.

Tällä kertaa oli suunnitelmissa ajaa Kilpisjärvelle ja sen jälkeen Norjaan. Ja kaikki muu olisikin sitten ihan auki. Fiiliksen mukaan...
Vanhukset lähtivät hyvissä ajoin liikkeelle jo edellisenä maanantaina. Ja minulla oli tarkoitus sitten perjantaina ajaa ne kiinni oulun kohdilla ja siitä jatkaisimme sitten ylöspäin.
Lähdin perjantaina vähän ennen neljää vihdistä ja siinä vaiheessa jo tiesin että Oulussa olisin puoliltaöin. Jos sinne saakka jaksaisin.


Ilta alkoi hämärtymään vaskikellojen kohdalla ja pienen tauon jälkeen päätin kuitenkin vielä jatkaa matkaa. Mutta siinä vaiheessa kun ajoin yhden kolaripaikan ohi, päätin kuitenkin vetää parkkiin ja jäädä nukkumaan mielummin kuin jatkaa jännittyneenä matkaa. Vaikka itse olisinkin suht pirteä mutta kaikki kanssakulkijat ei...
No, Kärsämäen S-marketin parkkipaikka sai kelvata ja ei muutakun untenmaille.
Eikkä muuten ollut mikään viisas veto... Rekkoja kulki läpi yön ihan vierestä eikä siinä hirmuisen hyvin tullut nukuttua.
No, aamulla aikaisin matka jatkui ja Tupokselta nappasin mukaan aamukahvit.
Oulun pohjoispuolella oli vanhukset leirintäalueella ja ajoin sinne. Tuumattiin, että jatketaan kuitenkin samantien matkaa ja nokka kohti Torniota.

Tornioon saavuttiin puolilta päivin. Eteläisessä suomessa jännitettiin kovasti alkavaa ukkorsmyrskyä mutta meillä aurinko paistoi ja lähdettiin käymään vähän kylillä...
Käytiin sitten tottakai ruotsin puolellakin. Ikean vieressä oli valtavan kokoinen karkkikauppa ja mitähän meillä sinne yhteensä meni rahaa... ehkä jotain 70€... :)
Iltasella sitten vaunulla paistettiin mustikkapiirakkaa, juotiin lonkeroa ja oltiin ja möllötettiin.Sunnuntaina päätettiin jatkaa matkaa. Pohdittiin vaihtoehtoja ja päädyttiin siihen, että Pellon ja Kolarin välissä olisi edullinen vaunualue, joten ajettiin sinne.
Lopulta paikka ei miellyttänytkään joten katseltiin uudestaan karttaa ja Äkäslompolo vaikutti olevan sopivan matkan päässä.
Porojakaan ei muuten tähän mennessä nähty kuin siellä leirintäalueella aitauksessa johon ei jääty.

Matkalla toki mentiin maagisen napapiirin rajan yli ja pitihän siinä pysähtyä...

Äläslompolokin löytyi ja vaunut parkkiin ja kylille mars...

Koska nyt oltiin pari päivää vietetty autossa niin illalla pääsin vihdoin ja viimein koirien kanssa talsimaan metsään.
Luontokeskus kellokkaalta lähti 3,5km:n luontopolku joka sai nyt kelvata.
Ja olihan se lopulta oikein kiva iltalenkki, nimeltään Varkaankurun luontopolku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti