Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 7. elokuuta 2017

Gööttien erikoisnäyttelyssä

Harvinaista mutta otin osaa Länsigöötanmaanpystykorvien erikoisnäyttelyyn 5.8. Ja vieläpä ilmoittamalla sinne molemmat omat göötit, Liekin ja Kipinän.
Lauantaina kun saavuin paikalle, niin useampikin hieraisi silmiään ja kysyi (ihan hyvässä hengessä)  että mitä minä siellä teen! Ja kun minulta kysyttiin että koska siellä olen viimeksi ollut, sanoin, että ei siitä montaa vuotta ole. Mutta koiranettiä kun vilkaisin, niin itseasiassa Liekki on esiintynyt viimeksi erkkarissa v.2008... että kyllä siitä jokunen vuosi sittenkin on.
Muista kyllä käyneeni katsomassa muutaman vuosi sitten.

No, tällä kertaa sain houkuteltua mukaani muutaman Tulikäpälän ja koska yli 10-vuotiaat veteraanit sai ilmoittaa ilmaiseksi, niin päätin lähteä. Liekki ilmoitettu viralliseen luokkaan, veteraani narttuihin ja Kipinän ilmoitin turistiluokkaan vaikka se onkin joskus virallisessa näyttelyssä esiintynyt. Sillä kun on selvä alapurenta...

Päivä alkoi pennuilla ja uroksissa 7-9kk esiintyi T. Kiirastuli "Rokka".
Tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki joka tykkäsi Rokasta kovasti. Kukapa ei...
Rokka esiintyi erinomaisesti mutta hävisi kuitenkin kilpakumppanilleen. Tuloksena PEK2 KP. Hienoa!
Nartuissa esiintyi T. Tulikuuma "Hottis", T. Tulinuoli "Tuhma" sekä T. Tulitähti "Selma".
Yllätyin suuresti kun tuomari kätteli Tuhman pois. Itse olisin siitä porukasta valinnut Tuhman jopa ykköseksi! No, eipä siinä...
Hottis sentään 3. ja Selma 4. Kummallekkaan ei KP:ta.
Kuvassa Hottis.

Avoimen luokan uroksia oli 14kpl ja porukassa T. Tauno Tuhopolttaja "Tuho".
Esiintyi mielestäni varsin mallikkaasti mutta oli tuomarin makuun vähän liian kevyt ja kaikenlisäksi arvostelussa luki, että tarvitsee lisää ulokkeita :)  Tuloksena H.

Valioluokan nartuissa esiintyi aina niin kaunis ja ihana T. Roihu Raisa "Elsa".
En ihan ehtinyt koko esiintymistä näkemään mutta sen mitä näin, tykkäsin. Tietenkin ;)
Tuloksena ERI. Ilman sijoitusta. Luokassa 16 koiraa. Tuomarina nartuilla Arvid Göransson ruotsista.

Tähän väliin epävirallinen turistiluokka jossa esiintyi T. Lentävä Kipinä "Kipinä".
Nyt en muista montako koiraa luokassa yhteensä oli, mutta ehkä noin kymmenen. Urokset ja nartut kaikki samassa.
Kipinä sai kivan arvostelun mutta ei sijoitusta.


No mutta sitten... Veteraaniluokan nartut. Tässä luokassa esiintyi siis T. Pikku-Liekki "Liekki" sekä Liekin ensimmäisestä pentueesta suloinen T. Ikuinen Tuli "Metka" (joka on Kipinän sisko)
Olin luvannut esittää Metkan koska muuten se ei olisi paikalle tullut joten Liekille piti saada esittäjä. No sehän oli helppoa kun lähes ammattihandleri Riikka otti homman vastaan.
Mentiin siis kehään minä ja Metka ja heti meidän perässä Riikka ja Liekki.
Oltiin koko porukan viimeisiä yksilöarvostelussa ja paikalla yhteensä 16 upeaa veteraaninarttua.
No, Metka esiintyi kanssani hienosti ja olinkin todella iloinen kun saatiin laatuarvostelusta ERI! Mahtavaa! Jäin katsomaan Liekkiä siihen ja kyllä olikin kiva katsoa kuinka sekin esiintyi oikein hienosti ja tuloksena myös ERI. Jes! Hyvä me!!
Sitten kilpailuluokka ja tuomari lähti pudottamaan porukkaa pois. Koira toisensa jälkeen hän kätteli jengiä pihalle mutta eipä meitä. Kiva! No mutta sitten se tapahtui... Hän pyysi Metkan sinne jonon kärkeen ja hämmästyin. Lisäksi hän pyysi Liekin siihen perään. Hämmästyin jälleen ja jalat alkoi täristä. Sitten liikkeelle. Tuomari liikutti koiria paljon ja sanoi minulle monta kertaa, että tämä on nyt show, esitä sitä koiraa. Yritin minkä pystyin mutta kun liikuin kovempaa, Metka nosti laukalle.
Pysähdyttiin ja tuomari siirsi yhden koiran Liekin ja Metkan väliin. Mutta Metka edelleen ykkösenä. Ja taas liikkeelle. Nyt tuomari sanoi, että hei, olette jo voittajia, tämä on show, esitä sitä koiraa.
En pystynyt parempaan siltä hämmästykseltä vaan kokoajan odotin, että siirtääkö hän sittenkin jonkun koiran meidän eteen. Mutta ei. Hän tuli kättelemään meidät voittajana! HUH!!! Jäätävää!! Metka, jolle tämä näyttely oli uransa kuudes! Voittaa erikoisnäyttelyssä koko luokan! 16 upeaa veteraaninarttua ja Metka voittaa! Jäätävää!! Kyllä oli muuten itku lähellä!
Liekki sijoittui upeasti kolmanneksi ja molemmille SA. Käsittämätöntä!!

Sitten samantien alkoikin jo paras narttu-luokka.
Kaikkiaan näyttelyssä esitettiin 83 narttua (pennut eivät ole laskuissa) ja näistä SA:n sai 20 narttua jotka siis kilpaili lopulta PN-sijoituksista.
Huomasin aika pian että Metka selvästi alkoi jo väsähtämään kun kokoajan liikuttiin kehää ympäri ja sitten piti siestä pönöttää ja taas liikuttiin.
Tuomari alkoi taas kätellä jengiä ulos ja niin vaan jätettiin tälläkin kertaa Metka ja Liekki kehään molemmat. Huh! Siinä vaiheessa kun meitä tosiaan oli enää vain 4 paikalla (Liekki jo pudotettu) meinasin jo hyppiä ja kiljua riemusta!
Mitä vielä, tuomari halusi metkan kakkospaikalle ja taas kierrettiin kehää. Nyt se laukkasi lähes kokoajan enkä millään saanut sitä ravaamaan ja se ehkä kostautuikin ja tuomari siirsi yhden koiran Metkan edelle. Lopulta se olikin meidän sijoitus, eli PN-3! Käsittämätöntä!
Mutta ei siinä tosiaankaan vielä kaikki, meidän edellä oli kaksi valioluokan narttua joka tarkoitti, että SERT tulisi Metkalle! Voi mahdotonta! Kädet täristen otin ruusukkeet vastaan. Huikeeta!!
Kuvassa Metka PN-3 sijoituksessa. Huomaako kukaan muu yhdennäköisyyttä Liekkiin <3No, eihän päivä vielä tähän päättynyt... Koska Metka voitti veteraaninartut, oli jäljellä vielä veteraani ROP valinta. Tässä vaiheessa oli aivan se ja sama miten se kehä menisi koska me oltiin jo NIIN voittajia!
Vasta kun kehä alkoi, nähtii kuka oli uroksista paras ja meitä vastassa. No ei yhtään vähempää kuin Bodeneis Carr Calgary "Caru". Hurjan komea ja "kaiken voittanu" uros. Ja kyllähän me oltiin sitämieltä, että no, ei me kyllä huonolle hävitä...
Mitä vielä... tässähän kävikin sitten niin, että METKA VOITTI tämänkin!!!
Jos en sitä aiemmin mukamas ollut, niin nyt olin kyllä niin epäuskoinen ettei tosikaan!
Siinä vaiheessa kun tuomari antoi Carulle ruusukkeen, olin varma, että voittajalle tietty ensin. Mutta vasta kun katsoin tarkemmin ruusuketta jonka me saimme,että siinä todella luki ROP VETERAANI jäin ihan monttu auki, että HÄH! Ihan mieletöntä!
Olin kyllä hurjan onnellinen ja mikä kunnia saada kasvattajana esittää tämä koira rotumme erikoisnäyttelyssä ja vieläpä voittoon! Veteraanien voittoon!
Suuren suuret onnittelut omistaja Jenna!! Ja kiitos kun tulitte :)

Tulikäpälän Ikuinen Tuli "Metka", ERI 1, SA, PN-3, SERT, ROP-vet!


Olihan huikea näyttelypäivä! Kaikkiaan gööttejä oli ilmoitettu ennätysmäisesti yli 180kpl!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti