Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

torstai 15. lokakuuta 2015

Vähän hyvää, vähän huonoa

Ensin kivat jutut:

Tossa pari viikkoa sitten kisailin Häkän kanssa ojangossa parit kakkosluokan startit.
Eka rata päättyi hylkäykseen. Häkä irtosi keinun jälkeen suoraan eteenpäin ja kiersi "takakautta" putkeen jonne ei pitänyt mennä vaan keinulta oli tarkoitus kääntyä jyrkästi oikealle pujotteluun. Videolta hyvin kyllä huomaa oman huolimattoman huitaisun jolla Häkä tietty irtoaa mutta huomaan myös, että jos en olisi "jäätynyt" paikalleni, niin olisin ehkä saanut koiran ilman virhettä kepeille, kun olisin liikkunut itse keppien toiselle puolen ja kutsunut Häkän sinne vaan vähän pidemmän lenkin kera. Omituistako, mutta ei kyllä harmita ollenkaan.
Toinen rata oli hyppyrata. Luvassa oli kohtia, joissa jo epäilin jääväni pahasti jälkeen. Mutta luotto koiraan oli, että se osaa kyllä, ei siis ihan hirmuisesti tarvitsisi varmistella tms.
No alkurata menikin hyvin, putkelta muurille olin sijoittunut vähän väärin ja oman liikkeen pysähdyttyä, ei Häkä vielä etene hypylle vaan kääntyi pois ja siitä kielto.
Pujottelun aloitus oli hiukan haastava ja siitä toinen kielto.
Jotenkin tulosten puolesta mua ei harmita ollenkaan ettei nollia tullut. Kisaaminen itsessään on jo niin mahtavaa Häkän kanssa. Ihan sama mitä se lopputulos on.

Tässä radat:No, sitten väliin toisenlaista...
Käytiin pienellä porukalla Mevetissä terveystarkeissa. Röntgenkuvattiin ja tarkasteltiin silmiä.
Harmikseni Tulikäpäliä sain mukaan tosi vähän ja esitänkin tässä kasvatinomistajilleni pyynnön että ottaisitteko itseänne vähän niskasta kiinni ja käyttäisitte koiria lonkkakuvilla ja silmätarkissa.
Suurin osa (ellei jopa kaikki) on luvannut aikanaan tämän tehdä kun ollaan pentukauppoja tehty. Olisi reilua lunastaa tämä lupaus. Vaikka sitä omaa koiraa ei jalostukseen koskaan käytettäisikään, niin tämä tieto on niin minulle, kuin kaikille muillekkin kasvattajille tärkeää.

Mutta, nyt meitä oli paikalla 5 Tulikäpälää ja Häkä.
Saaralta (T. Saara Savusukeltaja) uusintatarkastettiin silmät ja edelleen priimat.
Taigalta (T. Taiga Tuliraketti) kuvattiin lonkat: A/A, Kyynäreet: 0/0 ja peilattiin silmät: terveet
Freyalta (T. Ilmiliekki) kuvattiin lonkat: B/C, Kyynäreet: 0/0 ja peilattiin silmät: J175
Siiriltä (T. Tintti Tulentekijä) kuvattiin lonkat ja kyynäreet, virallista tulosta odotellaan vielä, silmät: terveet
Nemolta (T.Tulivuori) kuvattiin lonkat, kyynäreet ja selkä, tuloksia vielä odotellaan, silmät: terveet
Ja sitten Häkä. Lonkat A/A, Polvet 0/0, kyynäreet lähti 0/0 mutta tulikin takaisin 0/2 !! ja silmissä: crd. Ja siis kerrottakoot nille jotka ei tiedä, niin eläinlääkäri joka suorittaa viralliset röntgenkuvantamiset antaa niistä vain oman näkemyksensä. Samat kuvat lähetetään kennelliittoon jossa yksi ainnut ihminen tutkii kaikkien rotujen kaikki kuvat ja antaa niistä sen virallisen leimansa joka sitten taltioituu koiran tietoihin.
No, avataas tuota kyynär-asiaa hiukan... Olin tietty iloinen kuvauspäivän jälkeen kun priimaa pukkaa. Mutta kun sain virallisen lausunnon kennelliitosta niin tuntui kun olisi isketty puukko sydämeeni. Ahdisti, itketti ja alkoi hiipiä pieni paniikki. Mitä ihmettä! Miten voi noin paljon poiketa kokeneen ja ainakin aiemmin arvostetun eläinlääkärin antama arvio kennelliiton lausunnosta. Jos katsoo vain asteikkoa 0-3, niin kakkonenhan on jo todella vakava poikkeama. Sen pitäisi olla rikkipoikkikatki. Näin ajattelin.
Soitin samantien mevettiin ja jätin eläinlääkärille soittopyynnön joka ystävällisesti hoitikin asian heti iltapäivällä. Hän tutki kuvia uudelleen ja sanoi, että edelleen kyynäreet on täydellisen priimat ja se mitä hän katsoo, ne on täysin terveet. Sanoin sitten, että koira tulisi jatkossa kilpailemaan erittäin aktiivisesti agilityssä. Ell siihne, että anna mennä vaan täysillä. Koiralla on täysin priimat kyynäreet.
No tämähän helpotti suunnattomasti mutta halusin toki tietää mistä se kakkonen olisi tullut.
Ell sanoi toisessa luussa luun sisällä näkyvän jonkinlaisen muutoksen tai kosmeettisen haitan jota ei osannut selittää tarkemmin minulle. Mutta tämä ei vaikuttaisi koiran elämään millään tavalla vaan hänen mukaan kakkonen olisi tulut sen takia, kun röntgenkuvassa näkyy "joku juttu".
No, yritin toki tavoitella samantien myös kuvia viralliseksi lausuneen kennelliiton elänlääkäriä, mutta puhelinaikahan on vain yhtenä päivänä viikossa ja vain 2 tunnin ajan enkä häntä tähän hätään puhelimeen saanut. Mutta jatkan hänen tavoittelemista niin kauan kuin saan hänen kommentin.
Mutta uskallan nyt kuitenkin lopettaa murehtimisen ja jatkaa kaikenlaista puuhailua kuten tähänkin saakka.

No, lopuksi vielä jotain kivaakin.
Tulevana viikonloppuna alkaa vihdoin odotettu Top Team jossa ollaan Häkän kanssa mukana.
Ensimmäinen leiri on Mikkelissä ja luvassa 2 agilityn täyteistä päivää ja ainakin ennakkoon FB-ryhmän perusteella tuntuu olevan ihan "sairaan mahtava" jengi tiimissä. Niin valmentajissa kuin osallistujissakin.
Tässä vaiheessa taas kiitokset Marjolle sekä Lauralle, kun saan "ylimääräiset" koirat hoitoon, eikä niiden tarvitse istuskella autossa koko viikonloppua vaan lähdetäänkin reissuun Häkän kanssa ihan kaksistaan :)

Itseäni piristämään kuva Häkästä. Kuvaajana Sirpa Arminen.


Muoks*

Top Teamin valintatilaisuudesta sai halutessaan kirjallisen palautteen ja odotin vähän toisenlaista palautetta, sillä tilaisuus meni osaltamme vähän niinkuin perseelleen, mutta täytyy sanoa, että tuntui hurjan hienolta lukea todella positiivista palautetta ja kun sitä tavaa useamman kerran, niin kyllähän tuosta tunnistan itseni ja Häkän. Helposti :)
Samalla tästä saa kyllä tosipaljon boostia tulevan viikonlopun ensimmäiseen leiriin.

"Millan ja Häkän valinta perustuu ennakkotehtävistä näkyneeseen potentiaaliin sekä yksittäisiin onnistuneisiin suorituksiin näyttötilaisuudessa. Koirakoilla yhteistyö hakee vielä muotoaan, mutta näyttötilaisuudessa oli havaittavissa sekä huipputasonlle yltävää nopeutta että yksittäisiä esityksiä koiran erinomaisesta esteosaamisesta tai esimerkiksi kääntymisestä.

Hakemuksesta oli tulkittavissa Milllan halu sitoutua valmennusryhmään ja tehdä työtä menestyksensä eteen. Häkän motivaatio agilitya kohtaan on kohdallaan, mikä näkyy vauhdissa, estehakuisuudessa ja itsenäisyydessä. Häkän "moottori" riittää tavoitteelliseen harjoitteluun myös fyysisesti rasittavissa tilanteissa ja erilaisten häiriötekijöiden alla. Häkä etenee erinomaista vauhtia ja potentiaalia suoritusten nopeuttamiseen on nähtävissä erityisesti yhteisen sävelen selkeytyessä. 

Häkän esteosaaminen eri näkökulmista ja erilaisissa suorituksissa arvioituna on tällä hetkellä riittävällä tasolla. Kääntymistehtävässä kävi ilmi, että Häkä on taitava kääntyjä ja osaa ennakoida, hypätä tehokkaasti ja jatkaa suoritusta eteenpäin myös sellaiselta hypyltä, jolla käännytään tiukasti. Seuraavana treenilistalla voisi olla estelukituksen (estehakuisuuden) lisääminen.

Millalla on lajin perustaidot hyvin hallussa ja taito löytää juuri Häkälle tarkoituksenmukaisimmat kulkureitit ja ohjaukset radan suorittamiseksi. Millan radanlukutaito on hyvällä tasolla ja hänellä on taitoa soveltaa osaamistaan suoritustaan muuttamalla yllättävissä ongelmatilanteissa. Milla on erinomainen liikkuja ja osaa sijoittua radalla järkevästi. "

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti