Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 28. syyskuuta 2015

Superviikonloppu

Tämmöistä ei tapahdu kovinkaan usein...

Lauantaina olin ilmoittanut Häkän kisoihin Lietoon neljälle radalle.
Tarkoitus oli alunperin kisata vain sunnuntaina, mutta viimehetkellä ennen ilmoittautumisen loppumista päätin kuitenkin lähteä jälleen Lietoon...
Aamun ensimmäinen rata oli Luomalan Henkan agilityrata.
Koko edellisen viikon olin jännittänyt vain keinun suoritusta ja kappas, sehän puuttui täältä nyt kokonaan.
Rata alkoi hyvin ja loppuikin melkein hyvin. Tokavikana ollut puomi oli huono, Häkä kääntyi lopussa ehkä katsomaan mihin mä jäin ja "putosi" ennen alastuloa pois. Korjasin ja sitä hylkäys. Harmitti pikkuisen, mutta kun koko muu rata oli niin hyvää yhdessä tekemistä, niin harmituskin häipyi nopeasti.

Toka rata oli Moilasen Mikan agilityrata ja keinu puuttui myös täältä.
Luvassa oli kovin suoraviivaiven ja vauhdikas rata. En ihan ehtinyt joka kohdassa ohjaamaan niinkuin olin suunnitellut, mutta maaliin päästin kuitenkin virheettömällä radalla, tuloksena nolla-voitto ja meidän toinen  luva ykkösistä :) Vau!!
Kolmas rata oli Luomalan Henkan hyppyrata ja koska meillä oli jo hyppyratanolla, niin tämän radan nollalla ei tavallaan tehtäisi mitään.
Kepit oli sijoitettu kivasti niin, että pääsin kokeilemaan kisatilanteessa erittäin reilua sivuirroitusta ja sehän ei sitten toiminutkaan halutulla tavalla. Häkä lopetti pujottelun kesken ja korjasin pariin kertaan. Taisi se sitten vielä jonkun hypyn ohittaa enkä korjannut ja tuloksena hylkäys.
Päivän viimeinen rata oli taas Moilasen Mikan agilityrata. Jälleen luvassa kovaa vauhtia.
Nyt oli kepit sijoitettu lähes suoran putken jälkeen ja ajattelin, että aina kun ollaan tuollaista kokeiltu, ei Häkä ole löytänyt keppejä vaan kääntynyt putkesta mua katsomaan.
Tätä siis odotin nyt tapahtuvaksi ja mielessä ajattelinkin, että tällä radalla otetaan nyt sit ainakin puomin alastulot erittäin reiluilla pysähdyksillä. Puomi mentiin siis kahteen kertaan.
No, eka puomi oli hyvä, siitä hypylle ja putken kautta kepeille... Häkä irtos ja meni pujottelemaan ihan niinkuin pitääkin. Siinä sitten ajattelin, että jes, sehän meni! Ja samantien vähän jännitin, että pujottelis nyt loppuun saakka, koska taas edessä oli putken pää. No sehän onnistui. Vau! Sitten vielä puomille uudestaan ja tein oikein loistavan pysäytyspuomin, otin muutaman askeleen eteen ja käännyin ja vasta sitten kutsuin Häkän mukaani ja jatkettiin kolme viimeistä estettä. Ou jee! Sehän meni täydellisesti! No, ihan en ollut varma, että oliko se kuitenkaan nolla, joten kipitin toimistoon kysymään mitä mahtoi lapussa lukea.
Ja oli se, NOLLA!!! Mahtavaa!! Päivän toinen nolla ja voitettiin luokka. Saatiin myös Serti, eli menolippu kakkosiin! NIIN huippua!!
Mun pieni sininen unelmani! Häkä kiituri! Voi kuinka olin iloinen ja haltioissani!
Ihan vaan hiukan myös hymyilytti tämä SERTi ruusukkeen koko... :) Olisiko se voinut olla vielä vähän suurempi... :D

Sunnuntaina oli siis seuraavat kisat. Kaksi kisaa kaikille luokille ja kisapaikkana Forssa. Näihin kisoihin osallistuisin kaikilla koirillani. Häkälle 2, Kipinälle 2, NOxille 1 ja Liekille 1 rata.
Häkä aloitti päivän mini kakkosten hyppyradalla. Oli muuten luokassaan ainut koira :)
Tuomarina oli Viitasen Anne jolla kolmosten radat ei aina ole mitään kaikista helpoimpia.
No kakkosten radat olikin selvästi ykkösiä kimurantimpeja, mutta jälkeenpäin ajateltuna, ei ollenkaan mitään liian vaikeita.
Hyppyradalla siis aloitettiin.
Nyt ei mielessä ollut mitään varmaa nollarataa, sillä Häkän kanssa ei vaan voi ajatella mitään varmoja nollia. Mielessä oli rohkeat linjat ja luotto koiraan. Ja väitän että pysyin suunnitelmassani erinomaisesti.
Yksi harmittava rima putosi, mutta muutoin en keksi mitään moitittavaa itsestäni enkä varsinkaan koirasta. Hyvällä vitosella voitettiin ja fiilis oli huikea. Häkä on vaan niin mainio!
Seuraava rata oli agilityrata. Ei mikään helppo, mutta ei nyt mikään hirmu vaikeakaan. Pari kohtaa mietitytti, mutta luotto koiraan ja omaan tekemiseen vaan. Nyt oli luokassa toinenkin kilpailija, eli nollalla pitäisi voittaa jos mielii luvan saada.
No tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä mielessä. Koska tällä radalla oli nyt myös keinu, niin väistämättä se hiipi mieleeni, että mitä jos...Ai niin, kepit puuttuivat tältä radalta kokonaan. Hauskaa!
Kaikki meni hyvin aina tokavikalle hypylle saakka. Siinä Häkän askelmerkit sekosivat ja se heitti kuperkeikan esteen päällä. Rima kuitenkin pysyi ylhäällä ja meinasin jähmettyä siihen paikkaan mutta onneksi se tuli mua kohti ja otti matkalla viimeisen hypynkin. Koska me tehtiin NOLLA-rata :) Voitettiinkin luokka, joten kappas! Saatiin heti ekoista kakkosten kisoista luva-nolla! Huikeeta!!!No sitten jatkettiin kisoja kolmosilla.
Ensin agilityrata ja tässä mukana Kipinä ja NOx.
Kipinälle periaatteessa hyvä rata mutta... ohjaaja olikin tutustunut rataan väärin! :D Ja tuloksena hylkäys! Voi kiesus!! Kaikkea sitä sattuukin...
NOxin kanssa lähdettiin luokan viimeisenä ja eniten mietitytti osa rimoista jotka oli 35cm korkeita.
NOx on treenannut heinäkuun agirodun jälkeen vain kaksi kertaa. Vähän hirvitti, mutta toisaalta olin jo pitkään ajatellut, että kisataan sillon tällön jokunen kisa ja katotaan miten koira liikkuu.
En tiedä onko tässä toisaalta mitään järkeä, kun helpommalla pääsis kun vaan rohkeasti päättäisin lopettaa agilityn NOxin osalta. Muttakun... :)
No, kulkihan se kivasti. Mutta täytyy sanoa, että ohjaaminen oli erittäin raskasta. Jokaiselle esteelle joutui käskyttämään ja tsemppaamaan aika tavalla ja se oli äärettömän kuluttavaa.
Maaliin selvittiin kuitenkin virheettömällä radalla ja sitten muuten alkoi jännittämän! Mahtoiko aika riittää nollaan ja jos riitti, niin mitenhän mahtoi sijoittua, kun ei ainakaan nähty yhtään nolla-rataa ennen NOxia... Huh huh!
Yritin varovaisesti käydä toimistosta kyselemässä tuloksia, mutta siellä oli sellainen tohina päällä että ne ajoivat minut pois... :) Vähän ajan päästä saatiin lappu seinälle ja ei muuten ollut itku kaukana! NOx VOITTI! Ja miinus-merkkisellä tuloksella!! Eli se saavutti myös SERTin!! Voi mahtavaa!!!
Ei se sitten ihan vielä lopetakkaan kisauraansa ;)
Tämä oli NOxin toinen agility serti ja eiköhän me nyt sitä kolmattakin havitella edes pikkuisen...

 
 

No, jäljellä oli kolmosten hyppyrata. Tässä mukana Kipinä ja Liekki.
Kipinä aloitti ja muuten hyvä mutta... Taisin ajautua kepeille huonoon linjaan ja Kipinä ajautui väärään väliin mikä korjattiin ja siitä vitonen.
Sitten Liekki... Huomaa että mun liikkuminen on muuttunut hurjasti parempaan suuntaan ja kun ollaan treenailtu enimmäkseen Häkän kanssa, niin eipä olekkaan enää niin tasaisen varmaa menoa Liekin kanssa... Ohjausvirheen myöstä hyppy väärästä suunnasta ja hylkäys. :)
Mutta oli kivaa kisata kaikilla koirilla.

Eikä menestys tähän jäänyt... ei suinkaan!
Kisoissa oli mukana myös Marjo ja Saara. Tulikäpälän Saara Savusukeltaja.
Agilityradalta harmittava hylkäys, mutta... Hyppyradalla nähtiin parasta Saaraa ja tuloksena Nolla-Voitto! Sekä hyppy SERT !! Voi mahtavaa!!
Tämä oli Saaran toinen hyppyserti. Niin siistiä kun saa olla paikalla todistamassa huippusuorituksia.
Miljoonasti onnea vielä Marjo & Saara! Ootte niin huippuja! <3


Tässä päivän SERTi voittajat <3

Ja tässä vielä Saaran hyppyrataEi kommentteja:

Lähetä kommentti