Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

torstai 18. kesäkuuta 2015

Agi SM 2015

Viime viikonloppuna kisattiin Agilityn SuomenMestaruuksista Oulussa.
Jossain vaiheessa keväällä pohdin lähtemistäni sillä reissusta ei mikään halpa olisi yksin tullut ja olisihan ajomatkakin Vihdistä Ouluun yksin aika rankkaa.
Sain onnekseni Stiinan kaveriksi, joten matka toteutuikin.

Lähdin liikenteeseen torstaina. Ensin Tampereelle yhdeksi yöksi ja sieltä jatkettiin matkaa perjantaina aamusta.
Ensimmäiset kisat olivat heti perjantaina klo 14.
Nämä olivat n. lämmittelykisat ennen varsinaisia SM kisoja. Mutta siis viralliset "normaalit" kisat kuitenkin. Ilmoitin Liekin ja Kipinän molemmille radoille.

Liekillä molemmilta radoilta ensimmäinen rima alas, kun tyyppi otti varaslähdöt.
Kipinän kanssa oikein hyvät nollaradat, eli saatiin samantien tuplanolla ensi vuoden SM kisoja varten. Enää 5 nollaa jos säännöt pysyy samoina :)

Lauantaina oli joukkuekisojen vuoro. Liekki oli kolmantena vuorossa ja tässä vaiheessa meillä oli jo joukkueena yksi hylkäys ja yksi melko reilu yliaikainen tulos, joten eipä ollut enää mitään asiaa mitalisijoille.
Jokatapauksessa Liekin kanssa tehtiin parhaamme, eli oikein hyvä nollarata. Ihanneaika tosin ylittyi vajaalla sekunnilla. Kipinä oli varakoirana eikä sitä tarvittu, eli päivälle tuli vain tämä yksi startti.
Lopulta joukkueen ankkurikin hylkääntyi, eli emme saaneet tulosta ollenkaan. Noin puolet kaikista joukkueista hylkääntyi, joten eipä tästä jossiteltavaa jää :)

Sunnuntaina sitten oli vuorossa yksilöradat. Aamusta ensin karsintarata (hyppyrata) jolle otti osaa 241 mini koirakkoa. Tästä finaaliin pääsisi kaikki nollan tehneet, joita lopulta oli yli 80kpl! Mielestäni aivan liikaa... Pari vuotta aiemmin Kirkkonummella oli minien finaalissa 90 koirakkoa ja sekin oli melkoinen farssi. Luultiin, ettei sama tulisi enää toistumaan mutta kuinkas kävi. Liian helppo rata ja liian löysä ihanneaika, niin finaaliin pääsi "liikaa" koiria.
Ja lopulta finaalirata oli erittäin tylsää seurattavaa ensimmäisen tunnin sillä mukana oli turhan hitaita koiria joissa ei valitettavasti vaan ollut mitään mielenkiintoista katsottavaa noinkin arvokkaissa kisoissa. Pahoittelut jos joku vetää kommentistani herneet nenäänsä, mutta tämä on minun mielipide...
Jaa että mites itselläni sitten meni... Liekki teki hirmu hienon radan, "norminollan" ja aika painui plussan puolelle niinkin vähän kuin 0,07 sekuntia. Oltiin ensimmäiset finaalista tippuneet.
Ei kyllä yhtään harmittanut, sillä minusta olisi ollut noloa lähteä finaaliin sijalta 86... :D
Kipinän kanssa oltiin hyvässä vireessä noin puoliväliin rataa saakka ja sitten huonolla ohjauksella se jätti menemättä putkeen josta kielto. Ja pelihän on samantien menetetty.
Jatkettiin rataa vähän sinnepäin ohjauksella ja se tuli ohi toisestakin putkesta jota en jäänyt korjaamaan vaan jatkoin suorinta tietä maaliin. Tuloksena HYL.

Alkuillasta oli minien finaalit ja tosiaan ensimmäinen tunti oli äärettömän tylsää seurattavaa eikä siitä sen enempää.
Loppua kohti kuitenkin suorituksiin alkoi tulla jo mielenkiintoa ja jopa pääsi jännittämäänkin monia hyviä suorituksia.
Kaiken kruunasi aivan loppupään koirakot, kun Iida ja Hunni pinkoivat hirmuhienoa rataa ja maaliin selviytyivät voittajina. SM-1, Paljon Onnea Iida & Hunni!
SM-3 tuli myös kaveriporukasta, Iina ja Xenon. Tosi paljon Onnea! Aivan jäätävän upea viikonloppu!

Tässä alla Liekin ja Kipinän viikonlopun videot

 Kipinä perjantain hyppyradalla


Kipinä perjantain agiradalla


Kipinä sunnuntain karsintaradalla


Liekki perjantain hyppyradalla


Liekki perjantain agiradalla


Liekki lauantain joukkueradalla


Liekki sunnuntain karsintaradalla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti