Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Rauhallista oleilua

Melkein tuntuu kuin koirat olisivat jollain tapaa heitteillä, kun en joka viikonloppu ole kisaamassa.
Tänä vuonna en muuten ole vielä yksissäkään kisoissa ollu. Olin kyllä helmikuussa ilmoittautunut, mutta kuume ja flunssa sotki nekin suunnitelmat.
Liekki on päässyt treenaamisen makuun ja alkaa yhteinen sävel löytyä taas. Ensimmäisissä treeneissä äippäloman jälkeen se oli vähän meno päällä eikä kuunnellut, mutta nyt alkaa taas olla sellaista "norminolla" meininkiä :)
Rimat on vielä pääosin 25cm:ssä, mutta pari olen jo nostanut 30cm:n
Pikku hiljaa nostan niitä 35cm ja kun ne siellä on ja Liekki kulkee puhtaasti, niin on aika lähteä kisaamaan. Luultavasti huhtikuussa.
NOx onkin nyt sitten hiukan pidemmällä lomalla. Nimittäin sairaslomalla :(
Pitkän pitkä tarina jota en jaksa tarkkaan kirjottaa, mutta 4 eläinlääkäriä ja 1 osteopaatti tutkinut hiukan toisistaan poikkeavin löydöksin ja lopputuloksena NOxin takajalan polvi leikataan parin viikon kuluttua. Jos jotain hyvää, niin polvessa ei ole nivelrikkoa eikä nestettä tms. joten eläinlääkäri (Jan Räihä) antoi varovaisen hyvän ennusteen paranemiselle. Toki se leikkaus pitää nyt ensin tehdä ja siitä koiran toipua, mutta 9 koiraa kymmenestä tulee tuollaisen leikkauksen jälkeen erinomaiseen kuntoon. Ja toki toivon, että NOx kuuluu siihen porukkaan. Ja jos kaikki hyvin menee, niin kesällä se on jo kisakuntoinen.
Mutta osteopaatti Kaiperlaa en voi suositella kenellekkään... Sen mielestä NOxin takaosassa ei ole mitään vikaa...
Muutoinkin käynti hänen luonaan oli outo ja erittäin kallis. Noin parikymmentä minuuttia se "silitteli" koiraa ja sanoi että niskaranka olisi vähän vino ja etuosa jumissa, mutta nyt se on kunnossa. Jep! Vähän jäin monttu auki käynnin jäljiltä ja niin vaan röntgenkuvat paljastivat vähän eriävän löydöksen koirasta.
No, ehkä moni koira sieltä avun saa, mutta minua tuo käynti ei vakuuttanut.

Kipinän kanssa aloitetaan nyt keväällä uusi harrastus. Rauniot. Ensi viikolla alkaa tutustumiskurssi teoriaosuudella ja maaliskuun lopussa olisi tarkoitus päästä koirankin kanssa kokeilemaan. Ja jos hyvin menee, niin eiköhän me kokeilla tuleva kesäkausi mitä Kipi tuumaa rauniokoirana olemisesta :)
Aikanaanhan minä raunioilla kävin Nallen kanssa. Oikeastaan rauniot me aloitettiin jo ennen agilityä. Mutta jossain vaiheessa agility vei voiton ja kaiken ajan ja rauniot sai jäädä.
Vähän jännittää, mutta odotan alkavia treenejä innolla. Toivotaan  että myös Kipinä tykkää.

Lopuksi kuvaterveiset ulkoruokinnasta :)
Sulassa sovussa kaikki koirat pystyy syömään vaikka lihaisia rustoluitakin.

 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti