Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 21. tammikuuta 2019

Lägillä kisaamassa

Lauantaina olin pitkästä aikaa kisoissa työntekijänä. En muista koska viimeksi olin, mutta kyllä siitä pari-kolme vuotta taitaa jo olla. Jos ei seuralta saa mitään, niin miksi antaa sille mitään ;)
No, lisenssin vaihdon myötä on taas seura jolta saa joten sille pitää myös antaa. Kaikki voittaa.

Oli kiva olla töissä 1-2 luokkien kisapäivänä mielihommassani eli tuomarin sihteerinä.
Harvemmin tulee alempia luokkia seurattua, kun ne ei juuri koskaan ole samana päivänä kuin itse kisaa. Päivä oli aika sopivan mittainen, semmoisen reilun 9 tuntia.

Sunnuntaina olin sitten itse kisaamassa. Kaikki 3 rataa. Tuomarina oli Marjo Heino.
Eka agilityrata oli varsin helppo ja nopea, eli oikeastaan piti vaan juosta kovaa, mutta toki ohjata eikä olettaa. Ihan kivasti mentiin ja nollalla voitettiin luokka. Hyvä Häkä <3

Toinen agirata oli myös helppo ja vauhdikas. Puomi puuttui, mutta sen sijaan keinu ja aa mentiin sitten kahteen kertaan.
Häkä liukastui heti kakkoselle mutta jatkoin, kolmosena ollut keinu ja siitä vinoon lähtö pois. Huomasin, että Häkä tuli liian sivusta pois eikä osunut kontaktille. Kolmas este ja kaksi mokaa. Oma fiilis latistui ja aloin enää hölkkäämään. Sapetti... Toisen kerran keinu ihan lopussa ja sama homma, Häkä tuli sivulta alas eikä tassut osunu. Hoh hoijaa ajattelin... Mutta tuomari olikin sijoittunut itse sellaiseen paikkaan ettei se voinut nähdä osuiko Häkä vai ei, joten ei se voinut virheitäkään antaa. Tuloksena siis nolla. No, mikään nopeahan se ei sitten ollut joten sijoitus vasta 6.

Hyppyrata olikin sitten jo kinkkisempi ja kepeille vientiä mietin pitkään. Putkelta pitäisi jarruttaa kovasti ja siitä lähettää kepeille varoen kuitenkin ihan vieressä olevaa hyppyä.
Mietin, että jospa annankin Häkän tulla putkesta ilman jarruja ja vien kepeille toista kautta.
Teoriassa mielestäni ihan hyväkin vaihtoehto. Mutta käytännössä Häkä tosiaan tuli putkesta niin kovaa ulos, että lähti kaarrattamaan kuitenkin vähän liian pitkälle.
Ei kuitenkaan virheitä siinä kohtaa.
Mutta yhden esteen se nappasi takaakiertona vaikka ei olisi pitänyt ja siitä hylkäys. Jatkoin matkaa, mutta "pakka levisi" ja loppurata menikin ihan pelleilyksi.
No, päivän saldona kuitenkin tuplanolla joten kokonaisuutena ihan hyvin.

Tässä videot:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti