Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 20. marraskuuta 2017

Pietarsaaressa EO-karsinnoissa

Lauantaina oli Pietarsaaressa EO-maajoukkueen karsintakisat.
En ole oikeastaan koskaan EO-joukkueeseen millään tavalla halunnut enkä tiedä lähtisinkö vaikka paikan saisinkin. En ole juuri mitään hyvää kyseisistä kisoista koskaan kuullut ja lisäksi kaikki matkat ja majoitukset pitäisi järjestää kokonaan itse. Vähän liian kallista ja työlästä.
Karsintakisoihin päätin silti lähteä, koska jotain kivaa kisareissua vähän pidemmälle kotinurkista teki mieli.
Lähdettiin reissuun jo perjantaina aamupäivästä. Göötit sai jäädä "mummulaan" hoitoon ja sheltit pääsi tienpäälle.

Yhden pysähdyksen taktiikalla oltiin perillä vähän ennen neljää iltapäivällä. Saatiin kaikessa rauhassa makoilla tovi hotellilla, käydä alkuillasta hallilla ilmoittautumassa ja sitten myöhemmin illalla lähteä vielä vähän viihteelle.

Kisa-aamuna ei ollut kiire mihinkään, koska kisat alkoi vasta klo 10 ja Häkän starttipaikka oli määräytynyt rankingin mukaan loppupäähän, eli meidän vuoro oli vasta 10.30
Aamun ensimmäinen rata oli Katarina Virkkalan käsialaa. Kohtuullisen taattua laatua...
No, ei se mikään kamalan hankala ratana ollut, mutta loppusuoralle olisin kaivannut vähän muutakin tekemistä kuin suoraan juoksemisen kentän päästä päähän.
Häkän kanssa ihan ok nolla saatiin tehtyä heti alkuun ja pistetili kivasti auki.
Jossiteltavaa jäi puomin alastulon hitaudesta. Siitä olisi voinut varmaan sekunninkin saada pois. Jos ja jos... Mutta mikä parasta, aloitettiin nollalla. Sijoitus 7. ja pisteitä 28.10. Voittajalle hävittiin noin 2,5 sekuntia. Tässä rata, vähän kehnoa laatua mutta kuitenkin.


Päivän toinen rata oli Anders Virtasen hyppyrata. Erittäin vauhdikas.
Heti alkuun päänvaivaa aiheutti 3-4 ohjaus. Mieli teki persjättöön, mutta epäilin etten ehtisi (ja Häkä ottaisi vieressä olevan hypyn nro 20) tai vaihtoehtona takaaleikkaus neloselle. Mutta koska nelosen hyppykulma oli mitä oli, epäilin takaaleikkauksessa rynniväni Häkän päälle jolloin se väistäisi ja menisi hypyn ohi.
Päätin sitten lähtöviivalla ehtiä persjättöön. Luultavasti sen takia heti ensimmäinen rima putosi, koska koirahan piti lähettää paikoiltaan eteenpäin hypylle ja itse samantien lähteä juoksemaan toiseen suuntaan. Yllätys yllätys, tällaiset rimat on Häkällä pudonnut oikeastaan aina. Pöh!
Muutoin rata oli meillä ihan mielettömän hyvä. Harmi kun tästä ei tullut videota.
JOS olis ollut nolla... niin Häkä olisi ollut sijalla 5. Mutta ei ollut. Eikä saatu yhtään pistettäkään.
Ratapiirros:

Päivän viimeinen rata oli Timo Teilerin agilityrata. Ja miten sen nyt sanoisi... varsin kimurantti...
Kepeille vienti oli hankala, moni kutsui koiraa turhan paljon putken (4) jälkeen ja koirat otti hirmuisia pyörähdyksiä ja kaarteita ennen keppejä. Itse ajattelin ottaa vain pienellä käskyllä ja tavoitteena oli, että Häkä kulkisi erittäin hyvällä linjalla suoraan putkesta kepeille ilman isoja mutkia.
No se ei ihan onnistunut ja Häkä ampui kepeille ihan miten sattuu väärään väliin ja siitä kielto.
Keppien jälkeen hypyn takaa ja keinulle oli myös vähän kinkkinen muillekin kuin vain meille. Mutta ilman virhettä siitä selvittiin.
Loppu rata oli oikeastaan vaan täysillä ja luota koiraan-tyyppisesti.
Ja vitsit mikä fiilis itselle jäi aan ja puomin välisestä osuudesta. Häkä kulki sen välin todellakin kuin ajatus. Vau!
Ratapiirros ja video

No, pisteitä saatiin lopulta siis vain ekasta radasta ja se riitti sijalle 11.
EO-maajoukkuepaikkoja oli jaossa mineille vain 2, joten ei oltu edes lähellä.
Mutta ilmeisesti oltiin saatu kuitenkin MM-maajoukkueen karsintoihin vapari, vaikka mielestäni me sinne päästään ilman mitään vapaalippujakin. No, seuraavat EO-karsinnat tammikuun lopulla turussa. Ja kyllähän me sinnekin lähdetään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti