Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 10. lokakuuta 2017

Taas kisaamista

Viime viikonloppuna olin pitkästä aikaa molempina päivinä kisaamassa.
Lauantaina Sipoossa 3 rataa, sunnuntaina Lohjalla 3 rataa.

Lauantain eka rata oli hyppyrata, Hannikaisen Elina tuomarina.
Ei todellakaan mikään hankala vaikka hyviä tuloksia ei mitenkään hirmuisesti tullutkaan. Kuten ei meillekkään. Hylkäys kakkoselle... Jep!
Kakkos-estettä pohdin, että otanko pakkovalssilla vasemman kautta vaiko pyörittämällä oikean kautta. Kumpikaan ei olisi mitenkään erityisen hyvin hallussa ja päädyin pakkovalssiin. Kävimpä vielä lämppäesteillä pari kertaa sen muka vahvistamassa ja luotto oli kova. Ja mitä tapahtuu... sen voi katsoa videolta. Ei ihan onnistunut... Mutta loppurata olikin oikein hyvä.


Toka rata oli agilityrata. Tälle radalle asetin tavoitteeksi hyvät kontaktit. Jep! Ei onnistunut sekään...
No, heti alussa muurin palikka putosi, puomilta vitonen! Tein persjätön puomin loppuun ja näin kuinka tuomari nostaa kätensä ja olin ihan että mitä vit***. Luultavasti Häkä tullut sivusta alas mutta en ole varma. Jatkoin rataa ja keinulle käskytin "pikkuisen" liikaa johon Häkä reagoi nanosekunnissa pysähtyen just eikä melkein siihen paikkaan, eli tietty liian ylös. Voi että mulla oli hyvä fiilis! Not! Ja sitten vielä lopussa Häkä lähti liikkeen mukana turhan vahvasti ja nappasi väärän hypyn ja hylkäys.


Vika rata oli myös agilityrata. Alussa mietitytti kovasti kumpaa puolta juoksisin ensimmäisen putken. Epäilin jääväni just sen verran jälkeen edelliseltä hypyltä, että Häkä kääntyisi putkesta mun jaloille, joten päätin valita turvallisemman puolen. Muuten hyvä, mutta takaaleikkaus seuraavalle hypylle ei onnistunut. Virhettä ei kuitenkaan tullut, mutta itseäni jäi harmittamaan.
Monille oli vaikea putki-puomi erottelu mutta luotin Häkään, tämän me varmasti selvittäisimme. Ja niin selvitettiinkin. Nyt puomin alastuloon kunnon stoppi ja se meni hyvin.
No, keinulta sitten kielto, liekö ollut syynä edellisen radan liian voimakas käskytys... herkkis sheltti...
Sitten vielä keppien jälkeen löysäilyä loppuun ja eihän Häkä silloin käänny vinoon hypylle. Siitä ohi ja hylkäys. Voi että, kyllä nyt meni nämä kisat vaihteeksi ihan reisilleen :)


No, sunnuntaina Lohjalle.
Eka rata oli Kermisen Petterin hyppyrata. Erittäin vauhdikas eikä siinä mielestäni ollut mitään muuta ihmeellistä kuin vee-mäinen putkesta putkeen kohta 14-15. Useita hylkäyksiähän siinä tuli niin, että koirat juoksi suoraan 15-putkeen väärästä päästä. Saipa joku koirat käännettyä takaisin 14 putkeenkin ;) ja vieläpä kahdella koiralla :)
No, Häkällä putosi rima nro 12, kun annon taas liian voimakkaan käskyn valssissa.


Päivän agilityradat tuomaroi Salme Mujunen. Tykkään kyllä Salmen radoista koska ne on yleensä niin kovin erilaisia. Joskus kyllä vähän inhottaviakin, mutta mutta...
No, eka rata meillä onnistui aika kivasti. Keinulle halusin kunnollisen pysäytyksen ja yritin käskyttää nätisti. Aikaa siinä meni, mutta se oli hyvä.
Nollalla maaliin ja sijoitus 2. Jes!


Toinen agirata oli hauska! Toki alun keinu-kepit oli vähän inhottava, mutta kuitenkin suoritettavissa.
Enempi mietitytti 12-13-14, että miten ehdin niin ettei tule ruumiita :)
Päädyin tekemään 11-12 väliin persjätön, 13 työntämään pidemmän kautta ja siitä vedolla puomille.
Just ja just ehdin alta pois mutta puomin loppupäässä Häkä lipsahti liian aikaisin sivusta pois ja siitä meille vitonen. Tämä harmitti hetken ihan vietävästi vaikka tiesin puomin olevan hankala jos olen liian lähellä siinä vieressä. Mutta meille kuitenkin kisan nopein aika ;)Mutta vaikka tuloksilla ei juhlittu kuudesta radasta kuin yhdellä, niin oli silti sairaan kivaa juosta Häkän kanssa. On se vaan niin hieno :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti