Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 6. helmikuuta 2017

Agilityä

Häkän kanssa pidettiin kisataukoa 2kk ja totaalista agilitytaukoakin kuukauden päivät ja sunnuntaina oltiin sitten tauon jäljiltä taas kisaamassa.
Kisatauko oli suunniteltu pentujen takia mutta sen pituutta en ollut kummemmin ajatellut joten tämän pituinen siitä nyt sitten tuli.
Treenit oli sujuneet omasta mielestäni tosi kivasti ja oli kyllä kiva taas lähteä kisaamaan.
Mitään tulostavoitteita ei ollut, sillä nyt oli vaan tarkoitus saada taas sitä kisafiilistä. Ja ehkä uskallusta luottamaan koiraan hitusen enempi.

Eka rata oli Luomalan Henkan agirata. Jokunen kohta mietitytti toista enempi. Ja sen kyllä huomasi radalle mennessä. Mua jännitti :)
Mä en ole mikään hirmuisesti jännittävä, mutta silloi tällöin Häkän kanssa vähän jänskättää.
Ja kun jänskättää, niin mä myös ohjaan vähän liian läheltä ja muka varmistellen. Pöh! Sen taas humasi radan edetessä niin, että muutamassa kohdassa tunsin olevani vähän väärässä kohtaa suunnitellusta eikä se meno ollut mitenkään mutkatonta.
Yksi pieni lipsahdus kun kuvittelin pujottelun jälkeisen persjätön olevan meille aika simppeli. No joo, olishan se ollut, jos olisin pitänyt katseen koirassa hitusen paremmin... Nyt se siis lipsahti selän takaa hypyn väärälle puolen ja siitä hylkäys.

Toka rata oli myös Henkan ja nyt ei mikään kohta ollut erityisen haastava vaan ohjauskuviot oli itselle muuten selkeät, mutta... hypylle ennen aata mä mietin, että tuossa olisi selvästi vastakäännöksen paikka, mutta en mä nyt sitä kuitenkaan... ja kappas, Häkä kääntyi hypyltä väärään suuntaan ja takastullessa hyppäsi saman uudelleen, eli siitä hylky. Sillälailla! Hyvä minä :)

Viimeinen rata oli Saviojan Annen hyppyrata. Aika helppo ja erittäin vauhdikas.
Ensimmäiset kolme estettä oli ainoat joiden suoritusta pohdin pidempään, mutta sitten valitsin mielestäni nopeimman, mutta sellaisen johon ei saisi jäädä ihmettelemään. Ja sehän toimi. Alta pois vaan, niin Häkähän tuli kuten pitikin. Ja sitten vaan kaahailtiin.
No... keppejä ennen oleva mutkaputki oli sitten kompastuskivi. Videolta näen niin hyvin kuinka lähdin pakittamaan just liian aikaisin ja olipa yllätys (ei siis ollenkaan) että Häkä reagoi siihen eikä mennytkään putkeen eli siitä kielto. Voi jessus että toi muuten vitutti! Siis perkele!
Noita putkia olen treenannut vaikka kuinka ja paljon ja erilaisista kulmista ym ja ym mutta hitto vieköön! Tämä jos joku ärsyttää! Näitä putki-kieltojahan Häkällä on varmaan virheistä eniten.
Mitä ihmettä mä niille enää tekisin :(
No, toiset tuskailee kontaktien kanssa, toiset rimojen kanssa. Me tuskaillaan putkien kanssa :)
Tämän vuoden kisavideoille avasin oman sivun, tuosta oikeasta reunasta ylhäältä löytyy jos kiinnostaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti