Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Rukan jälkeen ylöspäin

Rukalta ajeltiin ylemmäksi pohjoiseen ja yksi ehdoton suosikki oli nousu Pyhä Nattaselle, joka sijaitsee Sompion luonnonpuistossa noin 40km Saariselältä etelään.
Tuon kohteen olin bongannut keväällä telkkarista metsien kätkemä-ohjelmasta. Ja lisägooglailun jälkeen olin sitämieltä, että tuonne pitää päästä.
Ja kyllä muuten kannatti! Vaikka ns. isolta tieltä oli 15km aika huonoa hiekkatietä, niin "parkkipaikalta" ei ollut juuri mitään (kun valitsi lyhyemmän reitin) ja kiipeäminen huipulle mielestäni kohtuullisen helppoa. Sopii vähän heikkokuntoisemmallekin kun ei vaan pidä mitään kiirettä.
Mukaan kannattaa ottaa eväitä ja kamera. Näkymät on kertakaikkiaan niin upeat, että siellä huipulla viipyy mielellään pitkään. Varsinkin hyvällä säällä.
Ja löydettiin jo vähän maaruskaakin.

Asuntovaunut me ajettiin lähellä sijaitsevalle parkkipaikalle, sompionjärven rannalle. Tämänkin olin googlella etukäteen bongannut. Mieletön paikka ja oltais oltu siellä varmaan parikin yötä, mutta illalla saatiin seuraa... Saman paikan tiesi muutkin karavaanarit ja seuraan liittyi 3 asuntoautoa. No ei siinä vielä kaikki... He kertoivat että seuraavana päivänä tulisi vielä 9 lisää...! WTF!! Siinä kohtaa nousi kylmä hiki otsalle, kun eihän tuonne niin paljon mahtuisi. Ja päätettiinkin vaihtaa paikkaa... Mutta ehdottomasti paikka jota suosittelen! On laavupaikka, hirmu siisti puucee ja iso roska-astiakin. Luultavasti heinä-elokuussa myös jatkuvasti porukkaa vaikka kuinka ja paljon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti