Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

torstai 1. syyskuuta 2016

Lomalla viimeinkin...

Voi ottaa iisimmin...
Niinpä vaunuun koukku kiinni ja nokka kohti pohjoista suomea.

Viime tammikuussa sain vinkin syyskuun alussa olevista agilitykisoista Kuusamon Rukalla. Rukan Roihuralleista. Mikä mahtava idea! Sinne pitää päästä. Keväällä kun sain "uuden" asuntovaununi, niin alkoi ajatus kyteä että josko lähtisinkin vaunulla Rukalle ja sen jälkeen vielä vähän lappia tutkimaan. Ja tuumasta toimeen, kesäloman kaikki neljä viikkoa elokuun lopusta alkaen.
Ja kun reissusta ääneen puhuin, niin eikös äiti halunnut mukaan. Koska hän on aina halunnut käydä Inarissa. No, ei muutakun isin ja äitin loma samaan aikaan ja plääni oli valmis. Viikkoa ennen kisoja lähtisimme reissuun, pikkuhiljaa kiivettäisiin ylemmäksi ja kisojen jälkeen jatkaisimme Inarin kautta jonnekkin.

Elokuun viimeisenä lauantaina herättiin vihdin pääkslahdessa ja päätös ensimmäisestä etapista oli tehty. Padasjoen Mainiemeen mentäisiin ensimmäiseksi.
Päivähän alkoikin Rauli-myrskyllä ja pääsimme ajoissa perille ilman myrskyvaurioita.
Pitkin päivää tuulikin aika reippaasti, mutta vaunualue oli harjun toisella puolen vähän suojassa, mutta kuulemma pitkin suomea oli tuhoja tullut. Meillä ainoastaan sähköt pätki.
Mainiemessa oltiin 80- ja 90- luvuilla monesti joten kiva oli poiketa ja huomata, että olihan paikka vähän muuttunut. Edukseen... Tynnyrisaunoista jäljellä oli 4 ja tokihan se piti kokeilla. Hyvät oli löylyt, mutta itse en uimaan mennyt. Liian kylmää...Sunnuntaina jatkettiin matkaa Viitasaarelle. Pienelle leirintäalueelle, missä aluksi luultiin olevamme yksin, mutta illan mittaan tuli muutama muukin.
Muuten hieno paikka, mutta valtatie kulki turhan lähellä ja rekkojen ääni kuului läpi yön.
Niinpä maanantaina taas koukku kiinni ja eteenpäin.

Kärsämäen kautta Kajaanin kupeeseen Otinmäkeen.
Siellä viihtyisä leirintäalue Kohtauspaikka. Siellä viivyttiin kaksi yötä ja poikettiin myös Kajaani-cityssä jonne matkaa oli noin 30km.
Keskiviikkona taas koukku kiinni ja Suomussalmi oli kohteena. Sieltä valittiinkin ensimmäinen "puskaparkki". Facebookin puskaparkki-ryhmässä olevasta kartasta löytyi paikka uittojoen rannalta ja olipa muuten hyvä paikka. Ei siis mikään varsinainen leirintäalue, vaan paikka johon nyt vaan vankkurit voi yöksi pysäyttää. Eikä maksa mitään.

Jätettiin vaunut parkkiin ja lähdettiin tutkimaan nähtävyyksiä joita suomussalmella olikin runsain mitoin.
Raatteentien erinäiset muistomerkit tuli kuvattua ja melkein käytiin venäjän rajalla kääntymässä. Olisikohan vähän alle 20km ollut Raatteentien portista sinne matkaa, mutta koska viimeinen pätkä olikin hiekkatietä, niin päätettiin jättää väliin.Ja sitten koitti torstai-aamu hiukan koleana ja tuulisena, mutta nyt oli tarkoitus ajaa Kuusamoon ja edelleen Rukalle, jossa viettäisimme seuraavat 4 yötä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti