Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kevättä ilmassa


Parit kisat ollaan taas käyty. Tällä kertaa ei olla voitoilla juhlittu kuten edellisessä kirjoituksessa.
Mutta silti ihan yhtä nastaa on Häkän kanssa kisaaminen.

Pääsiäisenä kisasin yhtenä päivänä 4 starttia turussa tsaukkilassa. Ei tosiaan tuloksissa juhlittu, kun ei yhden yhtään virheetöntä rataa tehty.
Tämä yksi rata kuitenkin ihan pikkuisen harmitti kun aivan lopussa taas jälleen kerran omaa hölmöyttäni häiritsin koiran menoa ja toka vika rima alas.


Menneenä sunnuntaina ajeltiin Marjon kanssa Poriin kisaamaan. Siellä oli tarjolla agirata ja hyppyrata. Siis "vain" kaksi rataa...
Kokeneina kisaajina oltiin kuitenkin aikataulusta pikkuisen myöhässä, jopa niin paljon, että soitin matkalta vastaavalle koetoimitsijalle. Hän sanoi sen mitä vähän pelkäsinkin, että ovat hiukan edellä aikataulua, varautukaa siihen että rataan tutustuminen aloitetaan sitten heti kun me tullaan.
No ei tämä saanut mitään paniikkia aikaan autossa. Lähinnä mietittiin vaan että miten saadaan koirat jaloiteltua reilun parin tunnin ajomatkan jäljiltä ettei nyt ihan kylmiltään radalle mennä.
No onneksi kisapaikalla sanottiinkin, ettei hirveetä kiirettä ole ja niinpä kisaavat koirat pääsi pienelle lenkille tarpeitaan tekemään. Onneksi...
No, koska edelleen oltiin tosi kokeneita, niin eikös me sitten kuitenkin myöhästytty pari minuuttia rataan tutustumisesta. Voi jessus...
Onneksi aikaa annetiin enemmän kuin perus 5 minuuttia ja pääsin kiertämään radan kolmeen kertaan läpi ja sitten vaan kaahailemaan Häkän kanssa.
Tuomarina ollut Asko Jokinen oli tehnyt pikkuisen kinkkiset radat ja niinhän siinä muutaman kaarroksen ja kalastelun ja pelastelun jälkeen sitten kävikin, että hylkäykseen päädyttiin.

Samalle radalle olin ilmoittanut myös Kipinän. Nyt on vuosi kulunut sen ensimmäisestä agility sertistä ja kun se toinenkin saatiin melko pian viime keväänä, niin nyt sitten "jahdataan" sitä viimeistä...
Kohtuullisen hyvin menikin, nollalla maaliin ja etenemäkin alkoi nelosella. Sijoitus lopulta viides, ei sertiä.

Toinen rata oli hyppyrata ja siinä kisasin vain Häkän kanssa.
Rata oli tosi vauhdikas ja pikkuotus tikkasi minkä ehti ja minä karkuun minkä ehdin.
Mutta sitten... Puolivälissä oli kohta joka meni ohjauksellisesti pieleen, gööttien kanssa olisin ehtinyt reagoimaan ja vaihtamaan ohjausta lennosta, mutta Häkän kanssa se jäi ajatuksen asteelle ja sehän ehti hypätä yhden hypyn takas siitä mistä menikin. Hylkäys siis siitä.

Onneksi Marjo ja Taiga pitivät lippua korkealla. Molemmilta radoilta kohtuullisen kivat nollat ja vieläpä Taigalle ensimmäinen tuplanolla. Näin sekin lunasti paikan kesäkuisiin SM-kisoihin.
Molemmilla radoilla se sijoittui hienosti toiseksi. Mahtavaa! Ja onnea vielä Marjo <3

Tässä Häkän kisaradat porista


Tässä Kipinän agilityrataNo mitäpä muuta...
Innostuin kaivelemaan muistoja kymmenen vuoden takaa... Sieltä löytyi Nuuskun kisavideoita ja tässä maajoukkuekarsinnat vuodelta 2006, paikkana Myyrmäki-halli Vantaalla.
Voi että kun vielä joskus saisin samanlaisen uros-göötin... Nuusku <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti