Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 1. helmikuuta 2016

Kisaamassa ja treenaamassa

Lauantaina ostin Häkälle irtopaikan Hypnotic Dog treeneihin Ojakkalaan. Pääsin itse vaikuttamaan treenirataan ja esitinkin pyynnön vauhdikkaasta suorasta pätkästä mutkaputkeen, johon joutuisin itse jarruttamaan. Näissä Häkä reagoi mun voimakkaaseen liikkeeseen tai oikeastaan liikkeen loppumiseen eikä etene vaan kääntyy just ennen putkea pois. No, niin teki myös nyt ja tehtiin paljon toistoja palkan kanssa ja lopussa meni sitten kuten pitkin :)
Sain myös hirmuisen hyviä pujotelutreenejä ja onhan tuo Häkä niissä aika super! <3

Tässä marjon kuvaamana meidän hienoa menoa.


Sunnuntaina olin sitten jälleen kisaamassa.
Sipooseen on valmistunut JAU:n uusi halli ja siellä oli nyt ensimmäiset kisa. Tosin Porsk:n järjestäminä.
Häkän ilmoitin kaikkiin kolmeen starttiin ja vituikshan ne meni... Jokaiselta radalta hylkäys. Äh.
Eka rata oli hyppyrata ja siinä nyt tapahtu kaikenlaista rimojen pudotusta ja esteiden ohitusta yms.
Toka rata oli agirata, suoraviivainen ja vauhdikas. No yhdessä loivassa kaarteessa en vaan osannut ottaa taas huomioon, että noin hemmetin nopea koira saattaa edetä vähän erilaisessa linjassa mitä itse ajattelin ja se kiersi yhden esteen ohi. Jatkoin vaan matkaa eli siitä hylky.
Vika rata oli hiukan haasteellisempi, heti alussa oli hyppy ja okseri ja siitä 180 astetta käännös vasemmalle kepeille ja metrin päässä olsii ansa este. Nyt luotto koiraan ja lähetys kepeille ja loppuun ottamaan vastaan. Sujui hyvin. Hyvä minä :)
Keinun jälkeen muurista se tuli mun perässä ohi ja jatkoin vaan matkaa eli hylkäys taas.
No, jälleen pari kinkkistä kohtaa meni kuitenkin tosi hyvin.
Hiukan jäi kuitenkin harmittamaan, kun niin pienestä kinni.
Tämän sanoi tuomarinakin toiminut Janne Karstunen. Kehui vikkelää pikkushelttiä ja sanoi vaan, että huomaa että on tosi nuori, mutta siitä tulee kyllä hyvä.Sitten otin myös Saaran näihin kisohin mukaan oikeastaan vaan huvin vuoksi. Tai no, siltä puuttuu yksi hyppyserti ja eihän se tule jos ei yritä ja kun ei Marjo ole muiden kiireiden takia ehtinyt hirmuisesti yrittämään, niin minä sain taas vuoron kokeilla.
Hyppyradalta tulikin hurjan hyvä nolla. Kovin paljoa ei mielestäni jäänyt jossiteltavaa mutta silti... vasta sijalla 3. Pah. Eli ei sertiä... Metsästys jatkuu :)
Olin ilmoittanut Saaran myös viimeiselle agiradalle. Alku hyvin, puoliväli aika hyvin, mitä nyt vaihdoin lennosta vähän suunnitelmaa, mutta toimi, lopussa ollut putki-puomi erottelu sensijaan ei toiminut. Puomille piti mennä, Saara meni putkeen. Siis hylkäys.

Kisaamassa oli myös Kipinä kahdella radalla ja hyvät nollat molemmilta radoilta. Voi mikä nollakone siitä onkin tullut :)
Kipinän kanssa en ole treenannut varmaan puoleen vuoteen.Mutta mitä sitä treenaamaan jos nollia tulee muutenkin :) hah...
Nyt sillä muten onkin SM-nollat kasassa. Hieno koira :)

Tosin SM-kisoihin tuskin olen lähdössä pelkän Kipinän kanna. Jos ei Häkä saa nollia kasaan, niin en ehkä lähde. Niin monet SM:t olen saanut kokea, että ihan vaan osallistumisoikeuden takia, en välttämättä lähde. Toki nyt on vasta helmikuu. Mieli voi muuttua moneen kertaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti