Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 9. marraskuuta 2015

Top Team - päivä 2

Toinen päivä alkoi Anna Boströmin mielenkiintoisella luennolla koiran fysiikasta.
Lisäksi demo-koiralla saatiin hyviä ohjeita ja vinkkejä koiran kehonhallinta-treeneihin.


Tämä kuva lainattu Sanna Lehtosen blogista


Seuraavana oli vuorossa Mikon fysiikkatreenit meille ihmisille. Ensin vähän alkulämppää ja treenausta ja sitten lihaskunto- ja ketteryystesti.
Olipa huippua kun tehtiin ketteryystestiä, niin kaikkia kanustettiin ihan maailmanluokan tahtiin :)

Tässä taas kuva lainatu Sanna Lehtosen blogista.
Kuva ketteryystestin treenistä. Varsinainen testi tehtiin yksi kerrallaan.


Sitten päästinkin välillä syömään.

Ruoan päälle ehdin Häkän kanssa ulkoilemaan ja saatiin vähän aivoja tuuletettuaSiitä siirryttiinkin sitten lajitreeniin ja nyt vuorossa Anu Rajaheimon ratatreeni.
Jokainen teki sen mitä koki tarpeelliseksi ja ihan alkuun testasin Häkän kanssa vain puomin.
Uusi paikka, Häkälle uuden näköinen puomi ja vähän häiriötä ympärillä. Meni kivasti :)


Anun treenirata näytti aluksi kinkkiseltä, mutta kuvasta poiketen joidenkin esteiden kulmat eivät olleet ihan tasan samoin kun piirroksessa.
Puomin jälkeen aina muurille saakka minulla oli selkeä visio ja se meni kuten ajattelinkin. Mutta olin ajatellut kepeille viedä valssin kautta (muka ehtisin järkevästi) mutta Anu haastoi lähettämään muurilta kepeille (Ja onhan Häkä hyvä hakemaan kepit...) Ja lopussa poispäinkääntö putkelle.
Tässä meillä tökki. Eka meni hyvin, mutta vedinkin kepit pitkälle. Mutta sitten kun jäin Häkän tasalle, niin se hidasti loppua kohti. No tästähän edellisen päivän Sennin treenissä jo puhuttiinkin...

Toinen ongelma tuli putkelta pituudelle. Koska en missään tilanteessa ehtisi mitään hyvää ja nopeaa valssia tai persjättöä, niin oikeastaan vaihtoehtona olisi putkijarru ja lähetys pituudelle ja takaaleikkaus.
No tämä ei tosiaankaan onnistunut, sillä yritin kokoajan rynniä koiran päälle ja sehän silloin lähtee "alta pois" ja pituuden ohi. Argh! :)
Kotiläksyksi saatiinkin takaaleikkauksia erikoisesteille...

Anun treenien yhteydessä oli myös pyykkinen valmentaja Anne Talvitien osuus.
Itse en koe tätä osa-aluetta niinkään tarpeelliseksi juuri minulle, mutta tuskimpa siitä haittaakaan on, että avoimin mielin vaihtaa Annen kanssa muutaman sanan :)

Päivän ja koko leirin viimeisenä osuutena oli Sanna Lehtosen parin tunnin keskustelu-tyyppinen treeni. Eli lähinnä käytiin treenaamista ja ohjausvalintoja ym. juttuja paperilla.
En koskaan ole jaksanut istua pitkään oppitunneilla ja kun kahden päivän muut aktiviteetit jo kovasti painoi, niin oli muuten todella tuskaista...
Ei ihan hirveästi jaksanut keskittyä vaikka onneksi Sanna osasi aina välillä herätellä meitä keskusteluun mukaan.
Kotitehtäviä jäikin melkoinen kasa tästä oppitunnista...Lopuksi vielä saatettiin viikonloppu pakettiin ja lähdettiin kotimatkalle.
Väsyneenä, mutta erittäin onnellisena. Ihan huippu viikonloppu, huippukivassa porukassa. Kiitos kaikille leiriläisille ja valkuille!

Kotitehtäviä tosiaan saatiin vino pino ja ensin oli kova hinku hallille, mutta sitten iski pieni epätoivo, kun asiaa ja opeteltavaa tulikin niin kovin paljon, että mistä aloittaisi ja mitkä asiat nostaisi enemmän esille ja mitkä asiat uskaltaisi hyvällä mielin jättää hiukan vähemmälle huomiolle...
No, seuraavaa leiriä odotellessa. Marraskuun lopulla turkkuseen...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti