Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 17. marraskuuta 2015

Synttäreitä ja muuta

Viime viikolla, 12.11 oli merkkipäivä. Maailman ensimmäiset Tulikäpälät täyttivät 10-vuotta.
Muistan pentujen syntymän todella tarkasti, olihan se ensimmäinen laatuaan :)
Rakas Liekkini syntyi ensimmäisenä ja sehän jäi "vahingossa" kotiin kun ei sitä kukaan silloin ostanut... Totuus on hiukan toisenlainen, mutta ei siitä sen enempää.
Mutta olen todella onnellinen kun olen saanut kasvatus harrastuksen myötä tutustua valtavan ihaniin ihmisiin ja olen saanut pentujen myötä paljon uusia ystäviä. Ja kuinka ihanaa on pienetkin kuulumiset kuinka Tulikäpälillä on kaikki hyvin ja niistä tykätään kovasti. Ihan parasta <3
Hurjan paljon onnea kaikille Tulikäpälä-perheille!
Ja vielä rapsutukset ensimmäisille: Palomies "Leevi", Kulovalkea "Tuisku", Tulitaistelija "Iines" sekä Pikku-Liekki "Liekki".


Minulla oli haaveena saada tälle syksylle juhlapentue, eli kymmenes Tulikäpälä-pentue. Valitettavasti Freyan silmätarkastus tulos esti jalostusaikeet tälle syksylle. Eli seuraavia Tulikäpäliä on luvassa näillä näkymin vasta syksylle 2016. Ellei jotakin muuta keksitä ensi keväälle ;)

*********************

Häkän kanssa korkattiin tottakai samantien kolmosluokkien kisat. Eli lauantaina Ojangossa BAT:n kisoissa. Minua jännitti aika tavalla, oli vaan niin siistiä päästä Häkän kanssa kolmosiin kisamaan.
Vaikka olihan sen kanssa alemmissakin luokissa kivaa, mutta ne kun eivät olleet missään vaiheessa meidän päätavoite...
En asettanut minkäänlaisia tulostavoitteita ensimmäisiin kisoihin vaan nyt lähdettiin vähän niinkuin opintomatkalle. Kun nyt vaan osaisin valita ne Häkälle parhaiten sopivimmat linjat.

Ensimmäinen agirata oli Saviojan Annen rata. Oikein kiva ja vauhdikas.
Huomasin heti alussa vähän sählääväni "paniikissa" mutta Häkä kulki silti hienosti. Aina esteelle nro 11 saakka joka oli pujottelu.
Se meni kyllä ensimmäiseen väliin ihan oikein, mutta sitten se bongasi vieressä olevan hypyn ja lensi sinne :) Tuloksena sis hylkäys.
Jatkoin rataa kisan omaisesti ja lyhyestä putkesta Häkä kääntyi vähän jaloille ja sinkosi seuraavasta esteestä (muuri) ohi. Ja seuraavastakin.
Olen huomannut, että jos Häkä ajautuu yhden esteen ohi ja annan sen silti jatkaa, niin se herkästi ohittaa seuraavatkin esteet.
No sitten oli loistava tilaisuus vielä kokeilla putki-puomi erottelua jota en Häkän kanssa muista juurikaan treenanneeni. Ja eihän se onnistunut. Puomille olisi pitänyt mennä, ei menny :)

Toinen agirata oli myös Annen rata. Myös sarjaa "ihan kiva".
Ajatukseni oli tehdä toiselle hypylle pakovalssi-sylkkäri, koska Häkä on niissä mahdottoman hyvä. No joo, Häkä on, minä en :)
Annoin liikaa tilaa pienelle koiralle ja se pystyi kääntymään hypyn jälkeen takaisin. huoh... Hyvä minä... Eli heti toiselle esteelle hylkäys.
No taas jatkoin täysillä ja parit valuneet kaarteet tuli. Puolivälissä oli keinu ja Häkä kielsi. Sujahti vieressä olleeseen putkeen. otin uudestaan ja sen jälkeen kannoin sen radalta pois.

Viimeinen rata oli hyppyrata ja nyt tuomariksi vaihtui Marja Lahikainen.
Tällä radalla aiheutti päänvaivaa pujottelun jälkeiset kaksi hyppyä, mutta kunhan ensin pääsisi sinne saakka...
Rata lähti muuten hyvin mutta tokalle esteelle kielto. No sitten puolivälissä oli mielestäni helppo vienti kepeille, mutta Häkä sinkosikin viereiseen putkeen. Hupsis ja hylky :)

Kokonaisuutena olen kuitenkin tosi tyytyväinen Häkään. On se ihana <3
Ja ensi sunnuntaina taas lisää :)

Tässä vielä video kaikista radoista. Suuri kiitos Karolle kuvaamisesta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti