Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kyllä maalla on mukavaa

Olin lupautunut koirien- ja talonvahdiksi Haimooseen viime viikoksi.
Kun käytössä on iso ja uusi omakotitalo vaikkakin siinä kylkiäisenä 7 koiraa, niin ei voi olla huonosti asiat. Tai sitten olen vaan niin pienestä onnellinen.
Toisaalta kun palasin takaisin omaan asuntooni, niin ihan vaan pikkasen alkoi ahdistamaan tummat lattiat, keittiön välitilan rumat kaakelit ja ne hemmetin kermanvaaleat kaappien ovet...
Kuinka ihanaa olisi tehdä pientä pintaremonttia...

Viikon aikana tehtiin joka päivä samanlaiset metsälenkit. Aluksi kaikki koirat hihnoihin ja parisataa metriä kävelyä metsän reunaan ja avot, koirat vapaaksi ja sitten vaan nauttimaan rauhallisista aamupäivälenkeistä.


Olin toki töissä koko viikon, mutta "iltavuorossa", eli sain aamupäivät viettää ihan rauhassa.
Maanantaina tosin oli kelin puolesta pahin mahdollinen päivä. Vettä satoi ja satoi... Enkä meinannut löytää tarpeeksi pyyhkeitä joilla koko lauman saisin kuivatuksi. Sen jälkeen kun ne kaikki olin ensin käyttänyt suihkun kautta tassupesulla. Huh! :)
Onneksi tuo oli viikon ainut huono päivä, muina päivinä sopiva pieni pakkanen, eli maa jäässä ja koirat kuivia ja puhtaita. Paitsi kun porukassa 3 karvakasaa ja lenkit kulkivat metsässä, niin kyllähän sieltä tarttui jos jonkinmoista risua ja roipetta.
Olin myös raahannut mukanani Häkää varten "vauva-keinun" ja sitä treenailtiin joka päivä vähän.
Ja kyllähän se edistyikin kivasti. Nyt vähän taukoa siitä ja jos pääsiäisen jälkeen sitten lisää.
Samoin rakensin juoksupuomia varten alustan.
Alkuun opetin Häkälle boxia ja se sujuikin hyvin aina niin pitkään kunnes vein boxia hallille ja saatiin mukaan tilaa ja vauhtia. Ja hupsis, Häkä alkoi loikkia sujuvasti koko boxin yli ja itse olin vähän neuvoton...
Päätin vaihtaa taktiikkaa, eli boxi hemmettiin ja tilalle alastulon mitainen ohut vanerilevy ja pelkästään suoraa juoksutusta.
Tämä on nyt niin alkutekijöissä, että en vielä uskalla sanoa, että hyvin menee, mutta 5 päivän treenaamisen jälkeen olen edelleen jatkamassa samalla tavalla.
Aikoinaan yritin NOxille tätä samaa, mutta en vaan saanut sitä onnistumaan en sitten millään joten siksi otin Häkällekin aluksi boxin.
Kuitenkin NOxin ja Häkän askellus on hyvin erilaista, joten ehkä minä nyt kuitenkin kokeilen tätäkin.
Ja hei, aina voi opettaa 2on2off:n jos ei juoksarit ala toimimaan ;)
Niin, noistahan on videomatskuakin tuolla Häkän videoissa.


Sunnuntaina olin taas Ojangossa kisaamassa lainagöötti Williamin kanssa.
Hakiessani Williamia oli ilmassa vähän merkkejä, että päivästä ei ehkä tulisikaan mikään mahtava... William oli toki innoissani, kun menin ovesat sisään, mutta kun tehtiin lähtöä, ei se ollutkaan samalla tavalla innoissaan lähdössä mukaani kun yleensä.
Samoin sitten kisapaikalla alkulenkillä se ei ollut yhtään niin kuulolla kun se yleensä on. Mietin, että nyt on jotain outoa.
Ensimmäinen rata oli helpohko hyppyrata ja rimatkin vain 30cm.
Lämmittelyesteillä William välillä vilkuili ihan muualle ja jouduin tekemään töitä, että sain kontaktia siihen.
Samoin siellä hallissa kulkiessamme sillä oli välillä niskakarvat pystyssä ja se jopa murisi joillekkin koirille mitä William ei kyllä ikinä tee!
Hämmästelin sitä tovin ja ratahan meillä meni sitten ihan perseelleen.
Esteitä ei ollut kuin 16, mutta niistä noin joka 3 epäonnistui... huoh... Lähetin omistajalle viestiä, että nyt tuli pohjanoteeraus ja hän oli kovin pahoillaan ja mietti, että hmm... perheen narttukoira oli edellisenä päivänä palannut "juoksulomalta" ja ehkä se saattoi vaikuttaa nuoren uroksen mieleen ja siksi käytös oli totutusta poikkeavaa.
Seuraavat kaksi rataa meni kuitenkin tosipaljon paremmin. Ihan vaan pikkusen harmittaa keskimmäisellä radalla, kun tokavikana ollut rengas hajosi. Muutoin älyttömän hyvää ja nopeeta rataa, mutta se rengas... tuloksena siis vitonen.
No vika ratakin meni loppumetreille älyttömän hyvin.
Mutta puomilta sitten napsahti vitonen. Onneksi ehdin kuitenkin reagoimaan eikä William päässyt seuraavalle esteelle saakka. Otin puomin uudestaan ja marssin lievästi pettyneenä radalta ulos.

Noh... seuraavana on vuorossa kisailua vaihteeksi omien koirien kanssa, kun lähdetään pääsiäisretkelle Joensuuhun vähän kirmailemaan.
Eikä enempää kuin 2 päivää ja 16 starttia luvassa :)
Tavoitteet asetettu, 10 nollaa. Saas nähdä...

1 kommentti: