Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 3. syyskuuta 2013

Maisemat muuttuvat

No en sentään ole muuttamassa mihinkään, mutta nyt se sitten konkreettisesti alkaa. Nimittäin tämän "mun" pellon rakennus. 
Onhan tämä koko pelto kaavoitettu ihan täyteen asutusta, mutta 3 vuotta olen saanut olla aikalailla rauhassa... 
Joskus viime syksynä kyllä alkoi keskelle peltoa tien rakennus, mutta se on tuolla niin kaukana, että se ei haittaa millän muotoa. Päin vastoin... Koirien kanssa on ollut kiva siellä ulkoilla, kun on voinut rauhassa pitää kaikki vapaana. Tai no... Mähän voin omat koirani pitää vapaana ihan missä vaan :)

Viikonloppuna ihmettelin tuonne pellolle ilmestyneitä hiekkakasoja ja nyt sinne on tullut vähän enemmänkin rakennustarvikkeita. Ja jokunen työkonekin jo eilen oli.
Vaan eipä tuo nyt kovin kummoisesti mun elämään vaikuta vielä tässä vaiheessa. Sen verran välimatkaa on tuohon ensimmäisen vaiheen asuinalueeseen. Ja kun välissä menee reilun kokoinen ojakin, jonka tälle puolen ei tuo alue vielä levity. 
No mutta... Kuitenkin se rakentaminen nyt näköjään alkaa...Viime viikonloppuna oltiin Rokkiksen eli siis NOxin kanssa ensin lauantaina katselemasa lampaita.
Päästiin Turun seudun shelttien järkkäämään paimenpäivään mukaan.
NOx toimi aikalailla samoin, kuin ensimmäiselläkin kerralla viime vuoden toukokuussa, eli täysillä vaan sekaan ja lampaille kyytiä :)
Tällä kertaa van tuo paimennuskokeilu tuntui enemmänkin rahastukselta, kuin että aidosti oltaisi saatu mitään "pätevää" opastusta oikeaan paimentamiseen. No, tulihan käytyä :)

Sunnuntaina oli vuorossa agilitykisat purinalla. Tällä kertaa nappasin matkaani myös Saaran (T. Saara Savusukeltaja). Tarkoituksena kisata 2 starttia.
En ihan kauheasti ole Saaran kanssa treenannut, mutta tunnen koiran kuitenkin hyvin ja tiesin miten se menee.
Ensimmäinen startti oli todella jännittävä.
Olin kuin ekaa kertaa ykkösluokan koiralla startissa. Perhosia mahassa ja vähän epävarma olo. Mutta kun tuomari vihelsi pilliin ja antoi lähtöluvan, niin sitten mentiin...
Ja mentiinkin aikas hyvin. Välillä tuntui etten meinaa pysyä vikkelän kiiturin puikoissa, mutta koska Saara on niin hyvin koulutettu ja helppo ohjata, oli sen kanssa supersiistiä juosta.
Tuloksena nolla :)

Toinen rata oli hyppyrata. Tälle radalle olin ilmoittanut myös Liekin ja NOxin. Mutta Saaran kanssa starttasin ensin.
Rata oli melkoista takaakiertoa ja tylsää "hidastelua" mutta hyvin me vedettiin siitä huolimatta, tuloksena taas nolla :) kyllä muuten oli hymy herkässä... Ekat kisat ja samantien tuplanolla ;)

Seuraavana oli Liekki. Sen kanssa superkiva rata, varmaa yhdessä tekemistä ja tuloksena hyvä nolla :)

NOxin kanssa ei sitten sujunutkaan. Heti toisena olleen hypyn se yritti kiertää, koska sille lähestyttiin vesilätäkön kautta... Huoh...
Siitä taisi tulla heti kielto ja päästiin me sitten sen jälkeen aina kutoselle saakka. NOx hyppäsi väärästä suunnasta ja hylkäys siihen paikkaan. No ei se loppuratakaan mitenkään hyvin sujunut. Ja mulla oli taas kerran ihan älyttömän surkea fiilis. Mutta videolta katsottuna kaikki kiellot ja pysähtymiset on aikas selkeitä huonoja ohjauksia enkä usko, ettäkö koira ei olisi halunnut hypätä tms. 
Noh, saa nähdä keskiviikkona treeneissä, että minkälainen rata on ja miten tyyppi kulkee...

Viimeinen rata oli "vain" Liekille... Superhelppo agilityrata. On kyllä kiva rallatella helppoja ratoja, kun ei tarvitse kikkailla. Sen kun painelee menemään. Mutta varjopulensa siinä, että Liekki, tai ylipäätään göötti ei vaan ole mikään nopea koira. Kyllähän me Liekin kanssa tehtiin oikein onnistunut ja hyvä rata, tuloksenakin nolla, mutta kärkeen oli matkaa useita sekunteja... No, mutta kivaa oli :)
Sitäpaitsi oli kyllä syytä olla iloinen. Liekilla 2 starttia, Saaralla 2 starttia, molemmille tuplanolla :)
Eikä tarvitse enää miettiä mitkä kaksi koiraa lähtee lokakuussa Norjaan kisamatkalle ;)

1 kommentti:

  1. Hyvin koulutettu ja helppo ohjata, kenestäs me nyt oikein puhutaan.. :D No ei vaan, oli se jännää "kotisohvallakin"!

    VastaaPoista