Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

maanantai 23. syyskuuta 2013

jep jep

Viikko sitten sunnuntaina kisattiin gööttien rotumestaruuksista Tampereella.
Koska Marjo ei päässyt mukaan kisaamaan, sain kunnian ottaa Saaran matkaani ja kisata myös sillä. Liekin ja Kipinän lisäksi.
Mini 3 luokassa gööttejä olikin ilahduttavasti 12kpl, joten saatiin ihan oikeaa kilpailuakin aikaiseksi.
Kilpailu koostui kahdesta radasta, joiden yhteistuloksella ratkottiin mestarirt jokaisesta luokasta.

Kipinällä aloitettiin. Agilityrata oli mukavan virtaisa ja suoriuduttiinkin virheettömästi maaliin. Vaikka keppien jälkeisellä takaakiertohypyllä olikin A-este vähän turhan lähellä mihin Kipi meinasi karata.
Sitten oli vuorossa Saara. Harmittavasti muurin jälkeisellä hypyllä tuli rima alas ja voi että mua harmitti. Varsinkin kun se oli "vain" tavallinen suoraan mentävä hyppy. Muutoin hyvää menoa, eli vitosella maaliin.
Sitten Liekki... Siinä ennen rataa mä vähän mietin, että onkohan tää koira vähän jumissa, kun se tuntui "ei niin elastiselle". Taidetaan Liekin kanssa olla jo aika moinen pari, sillä mielessäni veikkasin, että näinköhän ensimmäinen rima pysyy ylhäällä. Ja eihän se pysynyt vaan tuli alas.
Sitten vielä samainen rima, mikä Saarankin kanssa putosi ja sitä seuraavan luulin putoavan. Alkoi sapettamaan ja mietin hetken tuhannesosan, että keskeytänkö.
Jatkettiin kuitenkin loppuun saakka ja saldona lopulta olikin "vain" 2 riman pudotusta.

Hyppyrata oli Kipinälle haasteellinen ja hassua, mutta ennen radalle menoa mietinkin, että mahtaako se pujotella loppuun saakka. Ja eihän se pujotellutkaan. Kiepsautin Kipin uudestaan alkuun saakka, mutta se halusi mennä pujottelemaan väärästä suunnasta ja annoin sen jatkaa, joten tuloksena hylkäys.
Jatkoin radan kisan omaisesti loppuun saakka ja pääsin vähän niin kuin kokeilemaan pari ohjauskuviota.
Seuraavana olikin Saara. Mielessä kävi vain, että nyt paahdetaa täysillä. Radalla ei olisi yhtään kohtaa mistä ei selvittäisi. Joten luotto koiraan ja täysillä matkaan.
Ja oli muuten siistiä. Tehtiin ihan huikean hieno nolla joka lopulta riitti koko kisan 4. nopeimpaan tilaan. Kaikkiaan koiria oli yli 30 luokassa. Huh! Ja ihan vaan pikkasen jäi harmittamaan ettei juuri tätä rataa ole videolla...
No sitten vielä Liekki Liitelijällä. Nyt se kulki vähän paremmin. Parissa kohdassa tosin tuntui että se ei etene ihan parasta vauhtiaan, mutta tehtiin kuitenkin hyvä nollarata.
Tälle hyppyradalle olin ilmoittanut vielä Noxinkin. Kun en nyt vähään aikaan sillä agiratoja mene. Sen verran heikossa hapessa on puomi ja keinu, että treenataan niitä nyt kunnes olen tyytyväinen. Sen aika tehdään vain hyppyratoja harvakseltaan.
Ensimmäiset kolme estettä menikin hyvin. 2 hyppyä ja kepit :) Mutta sitten alkoi "vähän" lipsua...
Nox tuli hyvin, mutta tosiaan yhden jos toisenkin esteen vähän lipsui pitkäksi ja mua alkoi hiukan naurattamaankin. Milloin se oli mulla hukassa, kun se singahti selän taakse ja milloin se livahti mun tietämättä putkeen kuitenkin oikein jne.
Lopputuloksena taisi kuitenkin olla vain yksi kieltovirhe ja hitusen yliaikaa pienten kalastelujen takia.
Mutta tyyppi kulki iloisesti ja reippaasti ja väkväk kuului matkalla. Kivaa oli.

Noh... Sitten oli aika tarkastella miten pötkylöiden mestiksissä lopulta kävi.
Saaran kanssa upeasti toiseksi ja Liekillä kolmanneksi. Vaude!

 
Ja videoita:
 
 
 
 
 
 

Maanantaina käytiin Noxin kanssa tutustumassa meille uteen lajiin. Koirafrisbeehen. Etelä-Suomen sheltit oli järjestänyt pienimuotoisen lajiesittelyn ja päästiin myös kokeilemaan heittoja koiran kanssa ja ilman nitä.
Innostuin ihan valtavasti. Ja niin myös Rokkis. Kiekkoja oli myös kääpiö-kokoa ja pelattiinkin yhdellä Noxin kanssa. Se innostui leikkimään ja vähän jopa hakemaankin joten aattelin kokeilla tätä harrastusta nyt vähän pidemmälle.
Liityin frisbeekoirayhdistykseen ja seuraavaksi pitäisi hommata muutama kiekko. Seuraava kurssi onkin tiedossa jo lokakuun alussa.

Nyt sunnuntaina käväistiin oikein pikakisoissa kirkkonummella. Tarjolla oli vain yksi startti kolmosluokille. Juuri kun olin kotona tekemässä lähtöä kisapaikalle, sain huippu kivan tekstarin Marjatalta.
Elsa, eli Tulikäpälän Elosalama oli näissä samoissa kisoissa startannut mini 2 luokassa ja ensimmäiseltä radalta napanneet nollavoiton ja sitä myöten viimeisen LUVA:n ja siirto mini 3-luokkaan. Ohaajana Elsalla on ollut jonkin aikaa Nea, joten suuren suuret onnittelut molemmille. Marjatalle sekä Nealle! Huippua!!
Elsa onkin jo seitsemäs Tulikäpälä, joka kilpailee agilityssä mini 3-luokassa. Huikeaa!
Tästä luokkanoususta johten saatiinkin iltapäivän mini 3 kisaan oikein Tulikäpälän kasvattaja-luokka. Nimittäin puolet koko luokan koirakoista edusti Tulikäpäliä (5/10). Enpä muista tällaista nähneeni aiemmin.
Noh, Elsa luokkanousijana aloitti. Harmittavasti yhden hypyn väärinpäin hyppääminen aiheutti hylkäyksen, mutta oli ilo pitkästä aikaa nähdä Elsaa radalla.
Seuraavana menin Liekin kanssa. Hiukanko meinasi jännittää. Aloitettiinkin mukavasti ja hyvällä draivilla, mutta... Kepeiltä piti vetää jyrkästi takaisinpäin ja edessä oli koiralle kokoajan nähtävillä putken suu. En osannut tätä huomoida ja varoa ja yksi ns. liika-askel kepeillä aiheutti sen, että Liekki otti ja lähti putkeen ja siitä hylkäys. Voi venäjä että toi muuten harmitti.
Kipinällä paikkasin tilanteen ja päästiin nollalla maaliin ja ehkä pienoinen yllätys oli lopulta se, että tuloslistalta löysin meidät sijalta 3. Siis Kipinälle mini 3-luokasta palkintosijoitus. Huippua!
Mutta mutta. Marjo ja Saara tekivät myös upean nollan ja sijoittuivat toiseksi (Onnea vielä!). Marjo onnistui kaiken lisäksi Urkillakin ihan mainion nollan tekemään, eli 3/5 Tulikäpälää nollalla maaliin. Vau!
Toisaalta oli kauhean kivat pikkukisat, siitä kun kotoa lähdin ja siihen kun jälleen olin kotona kului vain 3 tuntia. Ei siis juuri mitään.
Tulihan käytyä...

1 kommentti: