Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

lauantai 15. kesäkuuta 2013

EST AVA!!

25-26.5 oli Tallinnassa agilitykisat. Lauantaina 2 rataa, sunnuntaina 3. Sunnuntain viimeinen rata oli myös KV-rata.
Ja kun tuolla naapurissa on kauheen kiva kisata niin pitihän sinne lähteä.
Seurakaveri Hanna ja poikansa Luukas lähtivät mukaan. Ja tietenkin Hannan kaksi koiraa. Niza (esp.ves.) & Fidzi (bc).
Lähdettiin lauantain aamulaivalla ja ensimmäisenä Tallinnaan päästessä ajettiin eläinlääkärille: http://www.toometikliinik.ee/
Ei koirilla mitään hätää ollut vaan käytiin ottamassa koirien passeihin "matotodistus". Tämä vaaditaan takaisin suomeen tultaessa. Noh, koskaan ei näitä papereita ole mun koirilta kyselty, mutta tällaista en riskeeraa ihan helposti. Ja kun ei tuo operaatio nyt kovin kummoinen ole. Soitin klinikalle etukäteen suomesta ja varasin ajan ihan selvällä suomen kielellä. Ajettiin klinikalle, ostettiin tiskiltä pillerit jotka vastaanottohoitaja antoi ahneille gööteille ja sitten tuli eläinlääkäri leimaamaan passin. Koko lysti maksoi kahdelta göötiltä kaikkinensa 14.40€ (lääkkeet+ell. allekirjoitus) Melko edullista :)
Joten suosittelen ainakin tätä klinikkaa!!

No mutta sitten... Ajettiin ensin hotellille ja sen jälkeen kisapaikalle.
Kisat oli erään ratsastuskeskuksen reunalla, nurmikentällä. Etukäteen netistä katsomalla sain kuvan, että puitteet olisi vähintäänkin tosi upeat, mutta joo... Ei se ratsastuskeskus nyt kauheen hieno ollutkaan.
Agikenttä kuitenkin oli ihan hyvä. Kohtuu hyvin leikattu nurmikenttä, melkein jopa tasainenkin.
Esteethän virolaisissa kisoissa on tänäpäivänä jo ihan hyvät joten hyvillä mielin taas kisaamaan.
Ensimmäinen rata oli agilityrata.
Liekillä aloitettiin oikein mukavasti sellainen "norminolla". Sijoitus 3.
Toinen rata oli myös agilityrata ja selvästi haasteellisempi kuin edellinen. Liekillä onnistuin kuitenkin tekemään mielestäni varsin hienon nollan. Lopputuloksissa se myös näytti erinomaisen hienolta sillä se oli koko luokan ainut nolla! Voitettiin kisa ja tästä palkinnoksi myös SERT ja titteli: EST AVA, eli Eestin Agilityvalio! Huippua!!
Tämä titteli pitää nyt vielä virallisesti anoa Eestin kennelliitosta ja siinä tovi kestää, mutta Liekki liitelijä on nyt kahden maan agilityvalio :) Aika hienoa!! (Näyttelyvalioitahan sillä nyt on useammastakin maasta vaikka kuinka ja paljon ;) )

Kipinän molemmat radat oli jotain ihan muuta kuin puhdasta nollaa. En edes tarkkaan muista muuta kuin keltaisen putken ulkokautta kiertämiset... Mutta mukana se oli :)

Loppuilta kului aika normisti. Hotellille, syömään, koirien kanssa lenkille, suihkuun ja nukkumaan.

Seuraavana aamuna ei ollut kiire mihinkään. Kisat jatkui taas puolenpäivän jälkeen.
Koska ilma oli kohtuullisen hyvä, ajettiin auto ja koirat kisapaikalle parkkiin ja mentiin viereiseen eläintarhaan viettämään aikaa.
Sisäänpääsy ei lompakkoa rasittanut. Aikuisen lippu maksoi 5,80€ ja lasten lippu 0,70€
Ensin lähdettiin kiertämään ns. vanhaa puolta, jota ei siinä vaiheessa vanhaksi puoleksi tiedetty.
Kohtuullisen kurjia oloja oli monilla eläimillä ja alkoi nopeasti säälittämäänkin.
Joillain näki, että karva ei kiiltänyt ja silmissä oli rähmää ja siellä täällä vähän naarmuja ja muutoinkin jotkut oli hiukan apaattisen oloisia. Aitaukset oli todella pieniä ja esim. joillain saattoi olla vain asfaltti pohja.
Erityisen mieleenpainuva oli jättimäinen jääkarhu, jonka aitaus oli ehkä 5x10m. "Uima-allas" oli sellainen pienen pieni kahluu-allas johon koko jääkarhu ei todellakaan olisi sopinut. Ja kun se nousi seisomaan takajaloilleen, oli sen pää katossa...
Tai sitten toinen ällötys löytyi trooppisesta talosta jossa oli yhdessä allas-aitauksessa krokotiili.
Nähtiin ensin sellainen olisko ollut puolimetrinen kroko ja ei siinä mitään. Se näytti kohtuullisen hyvältä oloissaan. Tilaa ja vettä ympärillä.
Mutta sitten vähän jopa säikähdettiin kun tajuttiin että ihan siinä meidän jalkojen juurella altaanpohjalla olikin aivan mutkallaan oleva ehkä 3-4 metrinen kroko. Luultiin ensin että se altaan pohja oli vain tumma ja likainen mutta siinähän olikin "yli-iso" kroko... :(
Se ei kokonaan edes mahtunut veden alle, koska allas oli niin pieni.
Ja jos se olisi halunnut tulla kuivalle maalle, ei se olisi kokonaan siihenkään mahtunut.
Ihan vaan pikkuisen alkoi tuntumaan pahalta...

No uudella puolella olikin tosi upeita aitauksia ja tilaa eläinten ympärillä ja jotain virikkeitäkin. Toivon vaan kovasti, että niin krokolla kuin jääkarhuillakin on valmistumassa uudet tilat ihan pian.

Eläintarha oli tosi iso eikä me jaksettu sitä ihan viimeistä nurkkaa myöten edes kiertää.
Kaikesta huolimatta suosittelen käymään paikassa.

Sitten takas kisoihin...
Ensimmäinen rata oli hyppyrata ja tästä Liekin kanssa tehtiin "sellanen norminolla" :)
Oliskohan sijoitus ollut 2. En enää muista tarkkaan. Ei kuitenkaan voitettu.
Ja Kipinällä taas kierreltiin keltaista putkea pidemmän kaavan mukaan... :)

Toinen rata oli myös hyppyrata. Tämän radan piti jollain tapaa liittyä KV kisaan. Ihmettelin suuresti, koska KV kisassa on vain 1 rata ja se on agilityrata. Yhteistulosta ei siis voinut tulla, mutta tavallaan tuli kuitenkin. Se kohta selviää...
Liekin kanssa tehtiin sitten tälle radalle se viikonlopun ainut moka. Ja hylkäys... Olis voinu vaikka se eka rata olla hylätty mutta kun se nyt oli tää toka rata.
Noh... Nyt ei sitten tiedetty että onko järkeä mennä päivän viimeiselle radalle, joka oli se varsinainen agilityrata ja siis KV kisarata. Kun luultiin että yhteistuloksella ratkeaa voittaja, joten hylkäyksen jälkeen ei voi saada tulosta.
No mutta täälläpä voi. Hyppyradalta piti saada tulos, jotta agilityradan tulos olisi mahdolliseen caciagiin vaikuttava lopputulos. Jos sai hylkäyksen, kuten Liekki, oli silti edelleen mahdollista kisata KV radan tuloksesta, mutta caciagia sillä ei saisi.
No, nämä säännöt ei ihan ollut hallussa missään vaiheessa ja maxeissa sitä sitten vasta kummasteltiinkin.
Hyppyradalla Hanna & Niza teki nollan ja voittivat, agilityradalla tekivät nollan ja olivat kakkosia. Yhteistuloksessa he kuitenkin olivat ykkösiä, mutta silti KV kisan tuloksissa vasta kakkosia.
No ei siinäkään vielä mitään, mutta kun se joka kisan voitti, huisin hieno suomesta hankittu malinois muuten... Sai hyppyradalta vitosen, mutta agiradalta nollan ja voittivat sen radan. Yhteistuloksissa olivat kakkosia mutta sitten kuitenkin KV kisan voittivat ja saivat caciagin (kuitenkin tuloksella nolla). Hannalle ja Nizalle vara-caciagi :)
Voi päivää näitä sääntöjä...
No jotain lohtua toi tietty se, että minien voitto tuli suomeen .D Ei tosin Liekille vaan tosi magellee sheltti Neonille ja Jenna Caloanderille. Onnea Jenna vielä!! Neonista tuli muuten tämän myötä kansainvälinen agilityvalio. Huisia!

Jaa niin, mites Kipinä... No täytyy taas sanoa, että enpä just nyt muista :D

Mutta tässä viikonlopun videoita. Kai se näistä selviää...
Ja elokuulle mä jo suunnittelen seuraavaa reissua, josko lähtis Pärnuuseen kisaamaan... Mukaan lähtijöitä??

 
 
Lauantain radat - Liekki


Lauantain radat - Kipinä


Sunnuntain radat - Liekki


 
Sunnuntain radat - Kipinä
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti