Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

NOxin jalka

Polvileikkauksesta on nyt vajaa 2 viikkoa ja tyyppi on tosi hyvässä kunnossa.
Leikkauksen jälkeiset 2 ensimmäistä päiväähän oli aivan kauheat (minulle) mutta sen jälkeen alkoi pikkuhiljaa helpottamaan. Tai ei niinkään pikkuhiljaa vaan aikamoisella vauhdilla.
Leikkaus keskiviikkona, lauantaina se astui silloin tällöin leikatulle jalalle ja viimeisetkin siteet ja teipit otettiin pois. Sunnuntaina se astui jo vähän enemmän. Kotiutusohjeissa sanottiin, että noin viikossa sen tulisi laittaa jalka maahan silloin tällöin, mutta NOx laittoi lähes koko ajan ja alle viikossa.
Maanantaina se oli vielä töissä mukana, mutta tiistaina se sai jäädä muiden kanssa kotiin.
Alkuunhan mä en pitänyt sillä kauluria ollenkaan koska se jähmettyi paikalleen eikä voinut liikkua eikä nukkua.
Kunnes keksin vähän tuunata sitä kauluria ja leikkasin reunoista vähän pois. Ja kappas, NOx kulki ihan hyvin kauluri päässä ja niin se sai jäädä kotiin. Ja hyvin oli pärjänny.
Yöt se vietti mun vieressä makkarissa ja tiistain vastaisena yönä se oli ensimmäistä kertaa askarrellut tikkien parissa ja repinyt sitten niitä auki.
No melkein oli viikko mennyt joten suurimmaksi osaksi oli jo haava ehtinyt umpeutua joten en lähtenyt uudelleen tikkauttakaan sitä.
Loppuviikosta se oli sitten päättänyt avata loputkin tikit...

Niin ja joka päivä se alkoi astumaan jalalle enemmän ja enemmän mutta tarpeiden teko on ollut huvittavaa kun se ei ole koukistanut polvea vielä ihan täysin vaan on pissatkin tehnyt niin että leikattu jalka sojottaa suoraan eteenpäin :D
No nyt sitten loppuviikosta se on sisällä spurttailut sen minkä on ehtinyt ennenkun minä olen mennyt väliin mutta hyvinhän tuo jo liikkuu.
Samoin ulkona kulkeminen on melko tyhmää, kun sitä pitää pitää hihnassa ainakin 4 viikkoa, mutta omasta mielestään hän on jo valmis säntäilemään. Ja siinähän se hihnassa sitten säntäileekin.
Toivottavasti ne ompeleet siellä nahan alla on sillain tehty ettei ne oikeesti pääse aukemaan tai muuten liikkumaan tms.
Maanantaiona meille on varattu tikkien poisto, mutta sitähän ei nyt tarvita.
Samalla oli tarkoitus että leikkauksen tehnyt eläinlääkäri näkee miten se on parantunut, joten mennään sitä jalkaa kuitenkin näyttämään.
Aluksi ajattelin että käytän sitä fyssarilla mutta en nyt sitten tiedä. Mulla on kotona jumppatyyny jolla ollan "leikitty" joka päivä pariin kertaan. Samoin ihan tavallinen tyyny on noin pienelle koiralle ollu ihan loistava kuntouttaja.
Toivottavasti se tuosta nyt kuntoutuu hyväksi ja päästään vielä aksaamaankin. Hyvässä lykyssä jo huhti-toukokuun vaihteessa. Aiemmin en taida uskaltaa vaikka lupa saataisiinkin.
 
***************************************
 
Liekin pennuista saan kivoja viestejä silloin tällöin kuinka joku juttu on mennyt ihan loistavasti tai muuten vaan pentu ilostuttanut perhettä. Vielä kun saisin niitä kuvaterveisiä enemmän, vink vink...
No, kunhan NOx saa luvan riehua vapaana, niin järkätään pentutreffit porukalla.
 
***************************************
 
Ja loppuun terveiset vaunulta... Käytiin syömässä laavumakkarat ja jälkkäriksi mansikkakakkua.
 1 kommentti:

  1. Pikaista toipumista pienelle potilaalle, toivottavast jalasta tulee entistä ehompi :)

    VastaaPoista