Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 16. tammikuuta 2018

2018

Vuoden ensimmäiset kisat käyty. Noin kuukausi oli taukoa kisakentiltä sekä treeneistä.
Sentään kisoja edeltävällä viikolla saatiin napattua irtopaikka treeneihin ja kyllä tuli tarpeeseen. Koirahan meni kuten aiemminkin, mutta itse unohdin radan :)
No, mutta kisat... Sunnuntaina oltiin lägin hallilla 3:n startin verran. Eka rata oli ihan mielettömän hieno. Upea nolla siihen pohjalle ja etenkin ensimmäiset 4 estettä meni sairaan hienosti. Pikkuisen arvoin tutustuessa että kummalta puolen hyppyjä ja aata Häkän ohjaan, mutta päätin valita "japskin" ja se oli oikein nappi valinta. Vau! No, lopputuloksissa sijoitus 3. ja kun katselin voittajakoiran menoa, niin eipä ole vaikea veikata mistä ne parin sekunnin erot tulivat. Voittajalla juoksari puomi ja melkein lentokeinu. Häkällä pysäytyspuomi ja keinulla kestää ja kestää... (kuten voi videoltakin todeta). Mutta jäi hyvä mieli. Häkälle sydämmet <3

Sama rata piirroksena:

Toinen rata oli melkein sama kuin eka mutta toisin päin. Tämäkin onnistui mielestäni super hienosti. Ilman jossitteluja. Tai ainakin melkein :)
Lopun 4 estettä valitsin tälle radalle väärällä sijoittumisellani ja se kostautui tokavikalle esteelle, Häkä nappasi hypyn väärinpäin eli siitä hylkäys.


Sama rata piirroksena:

Kolmas rata oli hyppyrata josta ei videota saatu. Mutta siinäkin valitsin itse vähän vääränlaisen ohjauksen, tai oikeastaan valitsin ihan oikein. Kun ei tuloksilla sinänsä ole mitään väliä tässä vaiheessa, niin uskaltaa tehdä toisenlaisia ratkaisuja. Joskus ne toimii, nyt ei.

Ohjasin alun niin, että takaakierto-persjättö kakkoselle, kuljin itse ulkoreunaa muurin ja pituudenkin ja piti kääntää Häkä poikkarilla kepeille pituuden jälkeen. No se luki renkaan hyvissä ajoin ja kirmasi mun edestä sinne ja siitä hylkäys.
Jatkoin rataa ja parit esteiden ohitukset, joten tuo oli kokonaisuudessaan surkea rata :)
Moni yritti 3-4 väliin persjättöä ja useat siinä epäonnistuivat. Luokan pari nopeinta ohjasi niin, että kakkosen kierrättivät pidemmän kautta jolloin saivat itselleen pari askelta etumatkaa ja persjättö 3-4 väliin silloin onnistui. Tuo ei itsellä käynyt edes mielessä. Enkä ehkä valitsisi sitä jatkossakaan. En tiedä miksi... Sitten näki myös yrityksiä juosta itse 3 esteen kentän puolelta. Joo, ei ollut kauhean hyvä valinta sekään.


Mutta olihan kiva kisata. Tuomarina oli Petteri Kerminen ja ratapiirrokset hänen nettisivuiltaan napattuja. agi-petteri.fi



Mitäpä muuta, Joulua ennen hankin vuokra hevosen! :) Kyllä... olin tuollaisesta jo pitkään haaveillut mutta en koskaan saanut aikaiseksi tehdä asialle sen enempää. Nyt oli vihtiläiset-face ryhmässä ilmoitus ja en kauaa miettinyt kun laitoin viestiä ja pian olikin tallilla hevosen selässä.
Saas nähdä mitä tästä tulee, mutta 1-2 kertaa/viikko meinaan käydä ratsastamassakin. Niin siistiä :)
Terttu on 6-vuotias eestin hevonen ja oikein mainio tapaus.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti