Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

lauantai 3. joulukuuta 2016

Melkein 2 viikkoa jo!

Pahoittelut, blogiin ei näköjään päivity kovinkaan ahkerasti pentujen kuvia eikä kuulumisia.
Mutta facebookissa melkein joka päivä videopätkää... Olen nyt pari videoklippiä laittanut julkiseksi, eli kuka tahansa vaikka ei ole siellä minun kaveri, pääsee videoita katsomaan.
Mutta mikä tärkeintä, kaikilla kahdeksalla pennulla ja Saaralla on kaikki tosi hyvin! 
Saara voi älyttömän hyvin ja alkuunsa oli todella tarkka muista koiristani, että eivät tunkeile liian lähelle laatikkoa. Nyt parina viime päivänä Liekki on käynyt jo puolittain pentulaatikossa eikä Saara ole siitä välittänyt vaikka on ollut sillä hetkellä imetyspuuhissa. Tulkitsen itse niin, että Liekki on itsekin jo synnyttänyt narttu ja Saaraa vanhempi, eli Saara kuitenkin kunnioittaa Liekkiä ja luottaa siihen eikä ole tarvetta Liekille ryppyillä.
Sen sijaan Häkä, joka on alle 3-vuotias synnyttämätön narttu, saattaisi olla jonkinlainen uhka ja sitä pitää tarkkailla ja jopa pikkuisen murista sille, että et muuten tule liian lähelle. 
Ei siis missään nimessä uhka niin, ettäkö se tekisi pennuille mitään vaan uhka siinä, että se saattaisi yrittää kaapata pennut itselleen. En tiedä, mutta jotain tällaista itse pohdin.
Jokatapauksessa Häkäkin on nyt parina päivänä saanut tulla jo laatikon reunalle katsomaan ja jopa vähän nuuskuttamaankin  pentuja, mutta liian pitkiä vierailuja Saara ei hyväksy.
Kipinästä ei ole mitään uhkaa eikä vaaraa, sillä se on steriloitu. Tosin Kipinä ei liiemmin ole edes uskaltanutkaan tulla muutamaa metriä lähemmäksi, kun Saara alkupäivinä teki selväksi, että olohuone on hänen...
NOxin kanssa suunnilleen sama tilanne. NOx on toki monesti katsellut kauempaa, että mitähän siellä laatikossa oikein on, mutta ei se ole paria metriä lähemmäksi edes tullut.

Mutta nyt pennut availevat silmiään ja tilanne muuttuu hyvinkin radikaalisti, eli Saara päästää muut koirat melko vapaasti haistelemaan ja tutkimaan pentuja eikä se enää puolusta niitä niin hirmuisen ahkerasti. Melkoisen normaalia eläimen käytöstä sanoisin... Nyt jo kymmenen pentueen kokemuksella :)
Mutta on tämä vaan joka kerta kasvattajana mielettömän hienoa ja etuoikeutettua kun saa joka päivä seurata pentujen kehitystä ja mikä parasta, emäkoira hoitaa pennut itse juuri kuten kuuluukin ja minun tehtävä on vaan tarjoilla ruokaa ja vettä jatkuvasti.
Aina ei kaikki mene näin hyvin ja itsellänikin on jo toisenlaisiakin kokemuksia, mutta nyt nautitaan näistä kahdeksasta ihanasta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti