Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 22. marraskuuta 2016

Täällä ollaan!

Viimeiset 4 vuorokautta oli tuskaa niin äitikoiralle kuin minullekin. Äitikoirasta näki että hengittäminenkin on työlästä kun kasa pentuja painaa. Ja minä tuskailin, kun toinen oli tukalan oloinen.
En uskaltanut kodistani juurikaan lähteä, eli myös muut koirat oli kieltämättä vähän "heitteillä" muutaman päivän. 


Sunnuntaina aamulla oli Saaran lämmöt laskenut vihdoin sille tasolle, että nyt alkaisi tapahtumaan. Hetkenä minä hyvänsä.
Tämä hetki kuitenkin venyi ja venyi ja mietin moneen kertaan että mittasinkohan sittenkään ihan oikein. No muutama mittaus päivän mittaan varmisti, että kyllä, lämmöt on jopa 36.6 joten kyllä ihan pian jotain tapahtuu.
Yö alkoi hiipiä ja Saara oli edelleen melko normaali joten päätin uskaltaa mennä nukkumaan. Laitoin toki kellon herättämään kahteen kertaan yöllä, mutta eipä mitään tapahtunut. 
Aamulenkki jäi tekemättä (kiitos pienen rivaripihan...) ja eristin muut koirat niin ettei Saara niitä nähnyt olkkarin pentulaatikosta.
Ja sitten alkoikin tapahtua. Synnytys käynnistyi eikä ensimmäistä pentua tarvinut odotella kuin puolisen tuntia. Ja sittenhän niitä alkoikin tulemaan... 
Neljä ensimmäistä syntyi lähes liukuhihnavauhtia ja kaikki vaikutti olevan hyvin.
Sitten tuli aika ottaa pikku tirsat ja Saara keräsi voimia. 
Homma jatkui ja seuraavat neljä tuli melkein samaa tahtia kuin ensimmäisetkin. Huh! Koko hommaan kului huimat 2,5 tuntia ja 8 elinvoimaista pentua saatiin maailmaan. Liikuttavaa!!
Saara on kyllä todellinen aarre jalostuskoirana. Hedelmällinen ja helposti synnyttävä ja mikä parasta, myös pentujen hoitaminen aloitettiin samantien.


Ensimmäinen ilta ja yö meni loistavasti, mitä nyt muutamat reippaat yrjöt sain siivota...
Juotin Saaralle synnytyksen aikana ja illan mittaan fitdog energyä aika reippaasti ja voisin väittää, että olipa viisas päätös! Saara vaikutti hyvinvoivalta ja maitoa alkoi tulemaan nopeasti ja kaikki tuntui olevan huikean hienosti.

Tässä ollaan tiistaina aamulla. Emä ja pennut voivat tosi hienosti!
2 urosta ja 6 narttua. Huiskis!
Tervetuloa maailmaan uudet Tulikäpälät <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti