Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Voitosta voittoon

Reilu viikko sitten ajelin Hausjärvelle kisaamaan Häkän ja Kipinän kanssa.
Pienen seuran pienet kisat keskellä korpea ja hupsis, melkein eksyin.
Navi näytti mitä sattuu ja jos oisin sokeasti sitä uskonut, niin seikkailisin siellä riihimäen ja hyvinkään metsissä varmaan edelleen...
No onneksi googlemaps tietää ja niin löysin kisapaikallekin ajoissa.

Tarjolla oli 3 rataa ja tuomarina Huittisen Anne.
Mikä erikoista, niin kisat oli oikeasti tosi pienet ja niinpä ratoihin tutustuttiin kaikki säkäluokat samalla kertaa. Kyllä, minit, medit ja maxit kaikki samaan aikaan. Esim. A-radalla kaikki yhteen laskettuna 27 koirakkoa :D

Eka rata meni Häkän osalta hiuksen hienosti poskelleen. Yksi kohta aiheutti minulle päänvaivaa ja tutustumisessa jo mietin,e ttä en ehkä ehdi ohjaamaan kuten suunnittelin vaan saattaa Häkä syöksyä mun edestä väärälle esteelle. Ja niinhän siinä kävikin. Tuloksena siis hylkäys.

Kipinä oli samalla radalla ja sille myös hylkäys. Tilanne oli hauska, tyyppi mikä ei ihan kamalasti minun mielestä lähde irtoamaan väärille raiteille, menikin nyt sitten selän takaa ja hylkäyshän siitä tuli.

Toka rata oli vauhdikas ja mikään kohta ei erityisesti kaihertanut. Ei se mikään täydellinen ollut, mutta voisi sanoa, että ei myöskään mikään paskempi. Häkälle nollavoitto 4.99m/s etenemällä. Hurjaa!
Kipinän kanssa onnistuttiin myös tekemään "norminolla" ja vaikka se tuntui pienen kiiturin jälkleen hitaalta, niin kyllähän sekin juoksi etenemällä 4.19m/s. Mun mielestä ihan jees :)

Vika rata oli hyppyrata. Ei todellakaan mitenkään helpoimmasta päästä nopealle koiralle ja monta kohtaa mietitytti. Mutta kun aika loppui rataan tutustumisessa, niin ei auttanut kuin mennä "silmät kiinni" ja toivoa parasta.
Häkän kanssa heti alussa neljäs este otettiin ihan eri tavalla mitä meinasin, sen perään myös 5 ja 6. Takaa ohjaten vaikka oli aikomus valssata.
No pujottelussa sain taas Häkän kiinnni ja sen jälken pari estettä niinkuin piti mutta sitten se taas lähti kuin tykin suusta. Vuorossa lyhyt putki ja sen jälkeen hyppy vinosti. Sinne meni kuten piti mutta olin jo jäljessä ja vaihdoin taas lennosta suunnitelmaa.
Olin seuraavat 2 hyppyä ohjaamassa ihan väärässä paikassa mutta ei auttanut kuin mennä kovaa alta pois ja yrittää huitoa Häkä oikeille raiteille.
Jotenkin ihmeellisesti se onnistui ja vielä lopun 3 estettä pääsin ohjaamaan suunnilleen kuten halusin. Maaliin päästiin ja hetken kesti koota ajatukset ja sitten tajusin. Taisi olla kuitenkin nolla.
En ihan sata varma asiasta ollut, koska meno ei todellakaan ollut mitään sujuvaa.
Tulosmonitori oli hienosti siinä kisailijoiden seurattavana ja niin vaan se nollaa näytti! Voi jessus! Tuplanolla! Mieletöntä!! Ja millä vauhdilla. Etenemä 5.10m/s ! Huh huh! Ei ihme etten ihan ehtinyt... ;)
Lopulta voitettiinkin rata aika ylivoimaisesti, kun toiseksi tullut kirmasi yli 3 sekuntia meitä hitaammin.

Samassa piti pyyhkiä tämä mielestä pois ja vaihtaa koiraa. Kipinä vielä radalle.
No sen kanssa tehtiinkiin taas "norminolla" ja menihän sekin kivasti. 4.46m/s etenemällä sijalle 4.
Kipinän kanssa ehdin ohjaamaan kuviot niinkuin suunnittelinkin :)

Häkälle siis tuplanolla voitoilla ja sehän sai myös sertit molemmilta radoilta. Nyt sillä on 2 agility sertiä ja 2 hyppysertiä. Mahtavaa!!
Niin ja karsintoja varten toinen tuplanollakin. Eli yhtä aginollaa vielä uupuisi...

Jossain vaiheessa yritin ajatella, että ei se mitään vaikka ei saataisi nollia kasaan eikä päästäisi SM-kisoihin. Mutta samalla ajattelin, että kyllä muuten harmittaisi ainakin hetken jos ei päästäisi.
Koska sehän meillä on tavoitteena ollut. Mitä sitä tavotteita keventämään kesken kaiken.
Niinpä ilmosin Häkän sunnuntaille lägille kahteen agistarttiin.
Hyppyradoille ei tarvitsisi nyt mennä, kun tosiaan tarvitaan vain aginolla.
En tykkää lägin hallin pohjasta yhtään ja pohdinkin muita vaihtoehtoisia kisoja.
Kuitenkin lompakko huuteli tyhjyyttään tässä kohtaa ja koska lägille oli lahjakortti ja liikuntaseteleitä, niin nämä kaksi starttiahan olisi ilmaiset. Sinne siis...

Edellisen vuorokauden vietin vaunulla. Voi että siellä on pitkästä aikaa tosi kivaa, kun on "uusi" vaunu.
No siis ei se mikään uusi ole, mutta mulle uusi. Kaikenlaista pientä sisustamista ja askarreltavaa löytyy. Mukava siellä on aikaa viettää kuivalla kelillä.
Ja koiratkin saavat olla ulkona vapaana aamusta iltaan. Mikäs siellä on ollessa.
Lauantaina illalla ajoin kotiin nukkumaan ja se oli oikeasti tosi viisaasti tehty.
Hyvät yöunet mulla ja Häkällä ja aamulla seskalta herättiin kohtuullisen hyvillä mielin ja pirteinä.

Eka rata oli reunalta katsottaessa vähän ilkeän oloinen. Kaikenlisäksi kaikki rimat ylimmässä mahdollisessa, eli hyppykorkeus 35cm.
Onhan se aika korkea tollaiselle 29 senttiselle, mutta Häkällä on mielestäni hyvä hyppytekniikka ja vaivattomasti pääsee rimojen yli.
Mikään kohta radalla ei aiheuttanut kovin pahoja tuntemuksia joten hyvillä mielin radalle.
Koko rata meni varsin kivasti ja juuri niinkuin olin suunnitellut melkein loppuun saakka.
Nolla oli alla kun jäljellä oli 4 viimeistä estettä. Aalta mun oli tarkoitus vaihtaa puolta persjätöllä, mutta jäinkin muka varmistelemaan ja päästin Häkän ohi. Sitten järjetön käskytys ja takaaleikkauksilla viimeiset esteet ja vielä kun viimeisenä ollut okseri ylitettiin puhtaasti, niin olihan huippua! Riemun kiljahdukset ja meinasin haljeta onnesta! Nolla! Aginolla! Se viimeinen aginolla!!! Mahtavaa!! Lähdin ulos Häkän kanssa ja voi jee sitä fiilistä! Me onnistuttiin!!
Nyt on kaikki tarpeelliset tulokset koossa SM kisoja sekä maajoukkuekarsintoja varten! Niin siistiä!
Sijoituttiin lopulta toiseksi tällä radalla. Huippua!

Mikä parasta, niin paikalla oli ihanat ystävät jotka tallensivat radan puhelimeensa. Kiitos Sirpa ja Marjo!
Tässä Sirpan versio:

Häkä 15.5.16 A-rata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti