Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

tiistai 18. marraskuuta 2014

Porukalla paimenessa

Pienimuotoiset Tulikäpälä-treffit pidettiin Somerolla paimennuskoulu Woollandiassa.
Paikalle saatiin vaivaiset 5 Tulikäpälää + kaksi melkein Tulikäpälää ja tietysti sitten Häkä.

Tällä kertaa paimennettavina oli nuoria ja "liukkaita" lampaita mutta oman haasteen asetti ahdas sisätila, jossa harjoitukset suoritettiin.
Jokainen koira pääsi päivän aikana lampaille kahteen kertaan.
Olipa huikean hienoa nähdä, että jollain tapaa jokaisella göötillä oli jonkinlainen aavistus, että mitä niiden kuuluisi tehdä.
Niinpä jokainen koira pystyttiin päästämään kokonaan hihnastaan irti ilman että ketään vahingoitettiin tms.
Suurin ongelma taisikin olla meissä ihmisissä kun ei ihan pysytty koirien vauhdissa mukana ja oltiin vähän niinkuin väärässä paikassa jatkuvasti :)

Olin myös todella hämmästynyt ja iloinen omasta Häkästäni. Hertsileijaa minkälainen pieni paimenkoira se jo onkaan! Huh!
Ero gööttien työskentelyyn oli silmin havaittavissa ja kouluttajakin kehaisi, että onpa se rohkea ja määrätietoinen pieni kaveri. Ja että siitä saisi kyllä helposti hyvän lammaspaimenen... vau!
Mutta ikävä kyllä Häkän paimennukset rajoittuu silloin tällöin kokeilemiseen.

Harmittavasti paikassa on nykyään videokuvaus kielletty ja koska oltiin sisällä, oli kuvien saaminenkin mahdotonta joten mitään dokumentoitavaa muistoa ei päivästä saatu. Todella harmi.
Mutta jospa päästäisi ensi kesänä uudestaan ja silloin ulos vähän isommalle aitaukselle ja isomman lammaslauman kanssa kokeilemaan.
Ainakin Häkän kanssa pitää päästä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti