Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Jännitystä ilmassa

Ensin upeat Tulikäpälä-uutiset...

Carita & Pyry (Tulikäpälän Pieni Pyromaani) ovat nousseet agilityssä mini 3-luokkaan! Huikeaa ja Onnea Carita!
Nyt meitä on jo 8 Tulikäpälää mini kolmosissa! Mahtavaa!


Ja muistaakseni toinenkin huippu-uutinen on vielä hehkuttamatta...
Tulikäpälän Saara Savusukeltaja & Marjo nappasivat toisen agilitysertinsä Jyväskylästä 6.10.
Mielettömästi onnea vieläkin Marjo!

Itse olin lauantaina ekaa kertaa ikinä hakukokeessa. Tosin "vain" maalimiehenä.
Enkä vaan voi käsittää vieläkään, että nämä kokeet ovat osallistujille täysin ilmaiset!
Kun on jo tottunut agilityn jatkuvasti nouseviin hintoihin niin treenimaksuissa kuin kisamaksuissakin, niin todella omituista, että jossain lajissa kokeet ovat täysin ilmaisia.
Ja silti niihin ei tule aina sitä määrää koria, kun voisi tulla. Esim. nyt tämä päivä loppukoe, jossa olin mukana, olisi vielä 2 koiraa mahtunut, mutta ei vaan tullut. Tai jossain vaiheessa oli ymmärtääkseni koe ollut täysi (max. 6 koiraa) mutta kuka mistäkin syystä jäi tulematta.
Toisaalta pelastuskoirakokeissa ei kilpailla paremmuudesta vaan testataan koirakon osaamista ja mahdollisesti hälytyskelpoisuutta. Ja koska toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, niin olisi ehkä vähän tyhmää vaatia vielä hälytyskelpoiseksi koirakoksi pyrkiviltä maksamaan näistä testauksista jotakin.
Kai tätä voisi verrata edellisen elämäni aktiiviharrastukseen, VPK touhuun... Harrastus ei maksa juurikaan mitään, aikaa se vie ihan niin paljon kun vaan pystyy sitä antamaan ja joku ihme vetää puoleensa, kun tähtäimenä on toisten auttaminen hädän hetkellä, ihan vaikka keskellä yötä. (Tulipalojen sammutus ja kadonneiden etsiminen)
Mutta pesti oli varsin mielenkiintoinen ja avasi taas hiukan paremmin harrastusta ja sen "vakavuutta".
Mutta osaltaan mukavaan aamupäivään vaikutti varsin hyvä ja osittain aurinkoinen keli. Mikäs siellä oli tiheässä metsässä rämpiminen hyvissä sadevarusteissa ja tarpeeksi lämmintä vaatetta alla, kun porukka oli superhuippukivaa ja tunnelma kiireetön ja ystävällinen.

Mutta mutta, sitten loppuun vielä se jännitys... Nyt on enää 5 yötä ja sitten me lennetään.
Ensi viikonloppuna kisataan Norjassa agilityä. Matkaani lähtee Liekki ja Saara. Ja ekaa kertaa ikinä mä matkustan koirien kanssa lentokoneessa. Voi jessus että voi jännittää.
Itse olen jokusen kerran lentänyt enkä sitä itse lentämistä niinkään jännitä. Vaan sitä, että kaksi koiraa matkustaa ruumassa. Huh! No, ei voi kun toivoa, että kaikki menee hyvin ja sunnuntaina puolen yön kieppeillä ollaan kaikki ehjinä ja turvallisesti takaisin suomessa.
 

Jos jotakuta kiinnostaa esim. lähtölistat tai aikataulut, niin tältä sivulta löytyy: http://www.norwegian-open.com/index.htm
Eipä näytä olevan mitkä tahansa peräkylän pikkukisat ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti