Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

torstai 8. elokuuta 2013

Kisaamisen riemua

Elokuu aloitettiin agikisaamisella. Edelliset kisat taisi olla agirodussa, eli melkein kuukauden kisatauko.
Innoissani lähettelin kisailmoja sinne ja tänne ja kun niitä laskin, niin parhaimmillaan oli yhteensä 29 starttia luvassa ja olikohan se nyt 760km ajelua viiteen päivään... :)
Mutta mikäs siinä, kun on 3 koiraa jolla kisata.
NOx:lle olin varannut ensimmäiset 8 starttia. Lauantaina porvooseen, sunnuntaina purinalle ja tiistaiksi saloon. Kuinka kävikään... Lauantaina mentiin porvooseen ja siellä oli tarjolla 3 starttia.
Koko edellisen viikon "hinkkasin" oikeastaan vain keinua, sillä se on NOxilla älyttömän heikko. Välillä se kieltäytyy siitä kokonaan ja välillä hiipii tosi tosi hitaasti.
Noh, luotto ei ollut kauhean kova ja ensimmäisellä radalla olikin sitten oikein mukavasti keinu kahteen kertaan. Jep, kakkosluokassa keinu kahteen kertaan. Lisäksi vielä toki puomi ja aa.
Kiva kiva. Mielessäni jo näin kuinka NOx kieltäytyy menemästä ja otetaan hylky ja jos toisellakin radalla olisi keinu, niin sama homma. Eli lähtökohtaisesti olin jo luovuttanut.
Noh, ei mahtanut mitään ja kun siellä oltiin niin radalle vaan.
Ensimmäisen kerran mentiin keinu heti neljäntenä esteenä. NOx tuli reippaasti ja kun se sai etutassut keinulle, se pysähtyi :)
Siinä se seisoskeli ja mietti, että mihinköhän karkaisi. Sain sen kuitenkin hiipimällä tulemaan ja päästiin jatkamaan ilman virhettä. Sitten rengas ja pari hyppyä ja puomille. Mitä tekee NOx, tulee taas hyvin ja lyö etutassut puommille ja meinaa pysähtyä. Ehkä jopa hetkeksi pysähtyykin. Mutta tulee puomin kävelemällä läpi. Huoh... Sitten yksi hyppy ja taas keinu. NOx on vähällä mennä ohi, mutta hyppää keinulle aavistuksen sivusta, ei virhettä mutta se taas pysähtyy. Saan sen kuitenkin jälleen houkuteltua keinun hitaasti loppuun saakka ja päästään jatkamaan.
Periaatteessa rata nollana siihen saakka. Aikaahan meillä kyllä kului...
Putken ja parin hypyn kautta suora linja kepeille ja NOx ajautuu väärään väliin. Sille ei edes juurikaan tule keppivirheitä, vaan sen pujottelu on mun mielestä yksi sen parhaita osaamisia ja mä vähän hölmistyn. Otetaan uudestaan ja päästään vitosella maaliin. Yliaikaa tuli sitten "vain" lähes 16 sekuntia :)Toisella radalla oli myös keinu, nyt vain yhden kerran ja puomi olisi ensin.
No mulla ei ollut muuta tavoitetta, kun että se menisi molemmat esteet ilman kiletoa ja pysähdystä.
Puomille se jo juoksikin melkein hyvin. Vähän varovaisesti, mutta meni kuitenkin.
Keinulle se meni vieläkin paremmin ja nyt sitten olikin lentokeinu lähellä... Voi vi***u mä sanon...
No ei saatu virheitä, kun NOx teki lukkojarrutuksen sinne keinun loppuun ja jatkettiin nollalla maaliin. Voitettin rata ja saatiin LUVA. Mutta en ollut ihan himuisen iloinen. Koska se keinu oli niin mun oma moka. Mun olisi pitänyt kertoa NOxille paremmin, että kyseessä oli keinu...

No viimeinen rata oli onneksi hyppyrata. Sillä olin ihan varma, että jos olis ollu keinu, se ei olis siihen menny ollenkaan ja jos olis ollu puomi, olis sekin menty hiipimällä. Joten onneksi oli hyppyrata eikä tarvinut murehtia kontakteja.
Rata oli kiva ja reippaan oloinen. Vähän häiritsi pussi keskellä kenttää, kun toisinaan tuli pieniä tuulenpuuskia jotka käänsivät pussin nurinpäin.
Lähdin radalle tietenkin mielessä, että nyt jos saadaan luva, noustaan kolmosiin, mutta toisaalta koitan vedättää vaan kovaa ja jos tulee joku virhe, niin jatkan vaan ja tarkoituksena oli saada NOxille hyvä fiilis loppuun.
Sen vauhti ei enää ollut yhtään sitä mitä se voisi olla, päivä oli ollut erittäin kuuma ja tukala.
Vedettiin kuitenkin kohtuullisen hyvin, tai oikeastaan ihan sairaan hyvin, sillä tuloksena nollavoitto, luva ja menolippu kolmosiin! :) Huikeaa!
Kakkosissa kisattiinkin sitten vain 4 starttia...
Onhan tuo musta pieni rokkiorava aika vekkuli tapaus ja hiukan nousi tunteet pintaan kun yhdestä suuresta unelmasta oli tullut totta. Mun oma sheltti, agilityssä kolmosissa :)No sitten... keskiviikoksi olin suunnitellut pienen kesälomareissun :)
Agilityn iltakisat Kotkassa. Kolmosluokille.
Tänne en pystynyt NOxia ilmoittamaan, kun ilmo oli umpeutunut ennen sen siirtymistä, enkä edes kysellyt voisiko se vielä jälkikäteen ilmota.
Nyt olin menossa Liekin ja Kipinän kanssa kisamaan. Molemmille 2 starttia. Agi ja hyppy.
Päivällä lähdin ajelemaan hyvissä ajoin, kun en jaksanut kotona odotella kellon liikkumista.
Keli oli jälleen varsin helteinen, mutta onneksi on ilmastoitu auto...
Perillä olin lopulta noin tuntia ennen starttia. Oikein sopivasti. Ei ollut kiire mihinkään ja ehti rupatella tuttujen kanssa ihan rauhassa.
Ensin oli agirata. Kohtuullisen helppo... Liekin kanssa aloitettiin ja tavoitteena tietty nolla.
Muutamana päivänä olin pohtinut että mikähän Liekkiä masentaa kun se syö huonosti ja makoilee paljon. Kunnes keksin, että juoksusta oli vajaa pari kuukautta aikaa, eli voisi olla pienen pientä valeraskautta. Se näkyi ehkä ihan aavistuksen radalla vauhdissa. Tai sitten mä vaan itse liikuin niin hemmetin hyvin, koska muutamassa kohdassa sain oikein vahvasti tsempata sille, että tule tule tule...
No tehtiinkin "norminolla" :) Sijoitus 5. Ihan ok...
Kipinän kanssa mulla ei ole mitään tavoitteita, kisataan vaan huvin ja harrastuksen vuoksi.
Sille pujottelusta jälleen virhe ja sen uusimisen takia reippaasti yliaikaa.

Hyppyrata oli kimurantimpi ja rimat kolisi koirilla helposti.
Liekin kanssa vedin mielestäni vielä paremmin kuin agiradan, tuloksena nolla, sijoitus jälleen 5. Mutta me tehtiin siis tuplanolla. Jes!
No eihän se meille kyllä mikään ongelma ole, mutta toisaalta kiva että se tulee jo tässä vaiheessa, niin sitä ei tarvitse enää erikseen ajatella.
Kipinän kanssa mentiin taas ihan vaan huvin ja harrastuksen vuoksi. Tuloksena yllärinolla :)
Ja kun tapana on heti laskea nollia, niin kerrottakoot, että Liekillä on nyt 4 nollaa (sis. tupla) ensi kesän SM kisoihin, mikäli säännöt on samat kuin tänä vuonna.
Ja Kipinällä nyt siis 1 nolla...
Lauantaina jatketaan Järvenpäässä Liekillä ja Kipinällä ja sitten sunnuntaina ajellaan Lempäälään. Siellä pääsee oravakin kisaamaan kolmosissa. Huisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti