Tulikäpälän blogi

Tulikäpälän blogi

Sivut

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Agility SM 2013

Nyt ne sit oli ja meni. Ihan huippu fiilis vaikka tuloksellisesti ei juhlittu. Oli niin siistiä kisata isoissa karkeloissa ja vieläpä kahdella koiralla.
Ja jotenkin vielä hienompaa että molemmat on ihan mun omia kasvatteja. Pisteenä iin päälle vielä yhden oman kasvatin (Saaran) upea ensikosketus SM kisoihin.

Aloitetaan perjantailta...
Tarjolla oli "normikisat", niin agirata kuin hyppyratakin. Olin ilmoittanut molemmille radoille Liekin ja Kipinän, mutta Liekki aloittikin juoksunsa ja jouduin sen kanssa jättämään iltakisat väliin.
Kipinän kanssa oli ajatuksena mennä kokeilemaan eka rata ja päättää sen jälkeen mennäänkö vielä toinen rata.
Kisapaikalle saavuin hyvissä ajoin päivällä ja eiköhän se sitten sopivasti alkanut sataa vettä juuri kun piti telttaa alkaa pystyttämään. No, sadevaatteet päälle ja ei muutakun rakentamaan.
Teltta on onneksi niin simppeli pystyttää, että sen sai pystyyn yksinkin melko nopeasti ja helposti vaikka tuulenpuuskat välillä vähän haittasikin toimintaa.
Se hyvä oli Liekin juoksussa, että sain teltan tavallaan paremmalle paikalle, kuin muut koska juoksunarttujen alue oli muista kisakoirista rajattu.
Pian olikin Tulikäpälän leiri pystyssä, kun Marjo ja Saarakin tulivat viettämään iltaa :)

Ensimmäinen rata oli Agilityrata. Ensimmäinen moka sattui heti lähdössä, kun olisi pitänyt tietää miten Kipinän kanssa lähdetään, jos ensimmäinen hyppy on vinossa. Sillä kun on tapana lähteä liikkeen mukana sitten vaikka ohi ja niinhän se nyt teki. Muutoin rata menikin aika kivasti ja vauhdikkaasti joten tuloksena vitonen ja sijoitus 48./116
Kipinän vauhti muuten oli 3,99m/sek, eli aika kovaa se meni. En muista onko Kipinä vielä missään mennyt yli 4m/sek, mutta nyt jo melkein.
Alusta kyllä oli nopean tuntuinen ja sen huomasin viikonlopun aikana :)

Toinen rata olisi alkanut vasta parin tunnin päästä, joten päätin lähteä mielummiin kotiin.
Jos Liekki olisi saanut kisata, olisin varmaan jäänytkin, mutta kun Kipinän kanssa ei ihan niin siistiä ole, niin kuiva ja lämmin koti veti enemmän puoleensa...

Tässä Kipinän perjantain rataLauantaina oli sitten joukkue SM kisat.
Kipinä ei joukkueeseen mahtunut, mutta Liekki mahtui. Ja me saatiin olla ankkureita. Mun mielestä ihan paras lähtöpaikka :)
Kisat alkoi heti aamusta ja mini joukkueita oli kaikkiaan 61kpl.
Kun ensimmäiset 3 koirakkoa meidän jengistä oli mennyt, oli valitettavasti kaksi koiraa hylkääntynyt, joten joukkueena emme enää voinut tulosta saada.
Finaalirata käytiin käännetyssä paremmuusjärjestyksessä ja Liekin kanssa lähdettiin siinä alkupäässä.
Rata ei ollut mikään älyttömän vaikea ja tuntui kivalta lähteä Liekin kanssa radalle. Mikään kohta radalla ei aiheuttanut suuremmin päänvaivaa vaan luotto Liekki liitelijään oli huipussaan.
Tehtiinkin tosi hieno nollarata ja maalissa oli kyllä ihan huikea fiilis.

Tässä Liekin joukkuerata


Sunnuntaina oli vuorossa yksilö SM:t
Jotta näihin kisoihin pääsi osallistumaan, oli vuoden aikana saavutettava 7 nollatulosta 3-luokassa. Tuloksissa piti olla myös ns. tuplanolla, eli kahdelta peräkkäiseltä radalta saavutetut nollat.
Tällainen sääntö karsii jonkin verran kisaajia, mutta silti 233 koirakkoa oli silti mukana kisassa.
Mikä mahtavinta, olin saanut osallistumisoikeuden molemmille koirille. Liekille ja Kipinälle.

Aamu aloitettiin hyppyradalla joka toimi karsintaratana. Tältä radalta kaikki nollan tehneet pääsivät finaaliin.
Hyppyrata ei ollut mikään ihan helppo, eikä näillä radoilla ole tarkoitus tehdä "varmaa nollaa" vaan tarkoitus mennä kovaa ja pyrkiä finaaliin.
Liekki oli vuorossa ensin. Taas oli luotto koiraa korkealla ja oli supersiistiä lähteä radalle.
Muutamissa kohdissa tuli vähän turhan pitkät kaarteet, mutta Liekki oli hyvin kuulolla ja yhteismeno oli mahtavaa ja niin tultiin nollalla maaliin. Ja paikka finaaliin saavutettu!! Liekin vauhti oli huikeaa, 4,29m/sek :)
Paria tuntia myöhemmin oli Kipinän vuoro. Luotto Kipsuun ei nyt niin kummoinen ole ja sen kanssa kisaankin oikeastaan vaan huvin vuoksi.
Mutta Kipinä sitten vähän yllättikin ja niin vaan nollalla maaliin ja finaalipaikka myös Kipinälle! Ei muuten ollut itku kaukana :) Kipinäkin lisäsi vauhtia perjantailta ja etenemä sillä 4,07m/sek! Huikeaa :)
Olen SM finaalissa ollut muuten tätä ennen vain kerran. Vuonna 2006 Nuuskun kanssa Lappeenrannassa.
En tiedä voiko kukaan kuvitella miltä se tuntuu, mutta oikeasti, oli se tunne kyllä jotain älyttömän upeeta!
Kahdella koiralla paikka SM finaaliissa! Ja molemmat vieläpä omia kasvatteja. Voi huh ja puh!! :)

Tässä Liekin karsintarata


Ja tässä Kipinän karsintarata


Hetken aikaa piti sulatella ja fiilistellä mutta sitten oli nollattava aamun tilanne ja alettava keskittymään finaaliin.
Finaali käytiin taas käännetyssä paremmuusjärjestyksessä ja Kipinä lähti ensin.
Juuri ennen rataan tutustumista alkoikin sitten vettä sataa. Mutta koska jäljellä oli "vain" finaali, en antanut sateen lannistaa vaan ajattelin, että illalla pääsee saunaan ja saa kuivaa vaatetta joten antaa kesän kastella.
Saviojan Anne oli tuomarina finaalissa ja oli muuten tosi kivan radan tehnyt.
Rataan tutustuessa mietin Kipinän reittivalintoja ja aattelin,että radalla on kaksi kohtaa jotka aiheutti hiukan päänvaivaa. Heti alussa numero 6 putkelle vienti, se oli aan alla ja Kipinä helposti valitsee mielummin aan kuin putken. Mutta en antanut sen kohdan liikaa häiritä vaan päätin, että ohjaan sen putkeen niinkuin pitää ja se saa luvan tulla :) Ja tulihan se.
Toinen kohta mitä mietin oli lopussa putkesta tullessa hyppy numero 17.
Hetken mietin ottaa hypyn takaakiertona, joka olisi ehdottomasti Kipinän kanssa pitänytkin valita, mutta luovuin jostain syystä ajatuksesta ja mikähän sen kuvion nimi nyt sitten olisi miten sen lopulta tein ja pieleenhän se meni... :)
Ihan vaan hiukan alko harmitamaan, kun en voinut tehdä niinkuin olisi pitänyt tehdä.
Noh... Tosin omaa sujuvaa liikkumista haittasi aamulla reväytetty reisilihas. Liekin kanssa viiletettiin niin kovaa, että mun jalat ei pysyny vauhdissa mukana.
Tämä siis finaalissa hiukan haittasi enkä oikein uskaltanut liikkua niin kun olisi pitänyt ja varmaan vähän yritin fuskata. Siinä sen sitten näki, että vituikshan se meni...

Liekin kanssa tuntui ihan sikahienolta startata vaikka vettä tulikin taivaan täydeltä. Se kun ei meidän menoa haitannut. Vaikka videolta huomaakin etenkin pujottelussa että Liekillä vähän askel lipsuu, mutta silti mennään niin kovaa kun vaan päästään.
Aalle viennissä mulla vihlas reiteen hitusen ja piti lennosta tehdä takaaleikkaus vaikka suunnittelin valssia. No onneksi Liekki on taitava ja etenee takaaleikkauksissakin hyvin joten meno oli huisin makeeta alusta aina sille hemmetin esteelle numero 17 saakka.
Kipinän kanssa tiesin, että se ei ehkä onnistu, mutta Liekin kanssa oltiin tällaisia tehty ja useimmiten ne on mennyt ihan hienosti. Ja luotto koiraan oli huipussaan. Nyt ehkä olin huonosti sijoittunut ja oma liike vähän pysähtyi ja Liekki luki sitten hypyn väärin. Tuloksena hylkäys. Ja ihan vaan pikkasen vitutti! Ei niinkään Liekin valinta vaan oma puutuminen ja ohjauksen huolimattomuus. Olis ollu tarjottimella huisin upea finaalirata, mutta näin tällä kertaa. Tai no olihan se silti tosi upea rata :)
Suuria tunteita sisältänyt viikonloppu oli ohi ja jäi ihan älyttömän hyvä fiilis kuitenkin.
Superisti mieltä lämmitti myös Marjon ja Saaran (t.Saara Savusukeltaja) hienot radat viikonlopulta. Vaikka jokaisella radalla tulikin joku hiuksen hieno virhe, niin silti parin meno oli ihan huippua. Ja ensimmäiset SM kisat vasta...
Olen mä nyt onnellinen Tulikäpälä-kasvattaja :) Ja hiukan myös ylpeäkin ;)

Tästä on hyvä alkaa keräilemään nollia sitten ensi kesälle. Toivottavasti myös rokkiorava kisaa silloin :)

Kipinän SM finaalirata


Liekin SM finaalirata


Sokerina pohjalla, Liekki vs. Kipinä... SM 2013 radat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti